Primitive Weapons – The Shadow Gallery

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.2.2012

Maaliskuussa ilmestyvä ”The Shadow Gallery” on New Yorkin Brooklynista lähtöisin olevan Primitive Weaponsin ensimmäinen kokopitkä albumi. Yhtye on julkaissut aiemmin ainoastaan yhden 7”-singlen Shinebox Recordings – yhtiön kautta. Tälle kokopitkälle on yhtye saanut taakseen Prosthetic Recordsin ja tuottajakseen Dean Baltoluniksen, joka on aiemmin tuottanut sellaisia yhtyeitä kuin American Nightmare, Goes Cube ja The Hold Steady. Yhtyeellä on ensilevyn myötä todellinen näytön paikka.

Levyn käyntiin polkaiseva ”Good Hunting” onkin vahva aloitus ja tekee heti selväksi, että energiaa yhtyeellä riittää. Kitarat anelevat armoa soittajiensa käsittelyssä, eikä rumpalikaan soittimiaan turhaan säästele. ”Big Chief” – kappaleen kertosäkeen laulumelodia on äärimmäisen tarttuva ja levyn alkumaistiaisenakin kuultu ”Quitters Anthem” houkuttelee kuulijan entistä syvemmälle Primitive Weaponsin genrejä yhdistelevään ilmaisuun. Yhtye itse kuvaa Facebook-sivullaan musiikkiaan sanoilla ”weird” ja ”heavy”.

”The Shadow Gallery” tykittää seitsemän kappaleen verran aggressiivista ja energistä hardcorea. Aivan The Dillinger Escape Planin tasolle ei kuitenkaan nousta, vaan levy vetää alle puolen tunnin mitassaan jyrkimmät mutkat suoraksi. Se ei kuitenkaan vauhtia hidasta, ja Primitive Weapons tulee laittamaan keikoilla taatusti kunnon tanssit pystyyn.

8/10

Kappalelista:

1. Good Hunting
2. Quitters Anthem
3. The Death of Boredom
4. Or Do Ideas Have You
5. Big Chief
6. Oath
7. Black Funds

http://www.facebook.com/PrimitiveWeapons

Kirjoittanut: Teemu Lindholm