Puntala Winter Attack Tampereella tammikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.11.2014

Terveet KädetBrittilegenda Conflict saapuu tammikuussa 2015 Tampereelle. Vuonna 1981 Lontoossa perustettu anarkopunkyhtye esiintyy Pakkahuoneella lauantaina 10. tammikuuta. Anarkismin, ihmisten ja eläinten oikeuksien sekä sodanvastaisuuden asialla painavasti askeltava yhtye soitti Suomessa viimeksi vuoden 2002 Puntala-rockissa Lempäälässä. Lähes kolmetoista vuotta myöhemmin on jälleen enemmän kuin korkea aika kokea alkuperäinen laulaja Colin Jerwood ja muu orkesteri uudelleen.

Puntala Winter Attack -festivaalin kotimainen pääesiintyjä on sekin klassikkosarjalainen. Kiteyttämisen mestari Terveet Kädet rääkäisi ensi kerran Torniossa jo vuonna 1979, ja yhtyettä puskee yhä eteenpäin sen perustajajäsen, ääntelijä Läjä Äijälä. Vuosikymmenten ja metallisemman ilmaisun jälkeen Terveet Kädet on jälleen palannut hardcore punk -juurilleen, joissa bändi pelaakin parhaiten ja erittäin napakasti.

Muita Puntala Winter Attackissa lumipuvun päälle laittavia taistelijoita ovat anarkismin ja jälkipunkin yhdistävä 1981, kehutun Kukkia kaamoksesta -albumin juuri julkaissut Tryer, metallimusiikin uusi ylipäällikkö Ranger ja näkemyksellinen punk-soturi Kaupungin Valot. Tapahtumaan kiinnitetään vielä lisää esiintyjiä.

Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneen ja Klubin valloittavan Puntala Winter Attackin 20 euron hintainen ennakkolippu tulee myyntiin Tiketin myyntipisteisiin perjantaina 28. marraskuuta. Festivaalille on 18 vuoden ikäraja, mutta lauantaipäivällä Klubin puolella järjestettävä lämmittelytilaisuus on sekä ikärajaton että pääsymaksuton.

la 10.1.2015 Puntala Winter Attack
Tampere, Pakkahuone & Klubi
Liput alk. 20 e Tiketistä (myyntiin pe 28.11.2014), 24 e ovelta (+ eteispalvelumaksu)
klo 19:00 – 04:00

Conflict (UK)
Terveet Kädet
1981
Tryer
Ranger
Kaupungin Valot
– lisää esiintyjiä tulossa

Päivätapahtuma (klo 15-18) Klubilla (ei ikärajaa, ilmainen sisääpääsy):
Maailmanloppu
Joni Ekman & Koirat
levymessut
pienlehtipaja
ruoka- ja juomamyyntiä

Tapahtumasta vastaavat Puntala-rockia järjestävä Lempäälän Karuselli ry sekä Klubi ja Nem Agency.

Luetuimmat

Uusimmat