Qstock julkaisi kesän ensimmäiset kiinnityksensä

Kirjoittanut Teemu Hakala - 15.3.2012

Qstockin 10. juhlavuosi on käynnistynyt!  Festivaalin historian kenties kirkkaimpana tähtenä nähdään megasuosittu, yli 75 miljoonaa albumia myynyt ruotsalainen Roxette. Bändi starttasi helmikuussa 2011 massiivisen maailmankiertueen ja on sittemmin esiintynyt loppuunmyydyille areenoille eri puolilla maailmaa. Sen perustajajäsenten Marie Fredrikssonin ja Per Gesslen kunnianhimoinen tavoite on saavuttaa puolentoista miljoonan katsojan rajapyykki siihen mennessä, kun kiertue päättyy ensi syksynä.

Qstockin pimenevässä yössä lauantaina 28. heinäkuuta Roxettelta on luvassa uskomaton lähes kaksituntinen biisikimara. Yhtyeen suurimpia hittejä ovat olleet muun muassa The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride ja Sleeping In My Car. Maaliskuun lopulla julkaistavalta Travelling-albumilta löytynee taas koko joukko uusia suosikkeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Muita esiintyjäkiinnityksiä ovat kansainvälisesti tunnetuimpiin kotimaisiin yhtyeisiin lukeutuva Apocalyptica ja miljoonayleisön YouTube -videoillaan kerännyt ruotsalainen vientilupaus Amaranthe.

Mielenkiintoinen ulkomaanvieras on myös väkevää stoner rockia jyystävä tanskalainen Black City, joka on nopeasti noussut radioaalloille ja vakavaksi ehdokkaaksi seuraavaksi tanskalaiseksi menestystarinaksi. Kitaristi-laulajan ja rumpalin voimin paahtava hollantilaisduo Death Letters tuo raivokkaan liveshownsa Qstockin hämyiseen paviljonkiin.

Kuluvan kevään aikana uuden albumin julkaisevista kotimaisista artisteista Qstockissa nähdään muiden muassa Sonata Arctica, Viikate, Apulanta, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Jare&VilleGalle, Notkea Rotta, PMMP ja Petri Nygård.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tulevan kesän yksi merkkitapauksista on Kauko Röyhkän legendaarisimman kokoonpanon Nartun aktivoituminen festarikeikoille yli 20 vuoden tauon jälkeen. Luonnollisesti Kauko Röyhkä & Narttu nähdään myös Kuusisaaressa.

Esiintymisensä ovat varmistaneet myös Chisu, Michael Monroe, Stam1na, Before The Dawn, Martti Servo & Napander, Reckless Love, Pariisin Kevät, Swallow the Sun ja tietysti Radiopuhelimet, joka soittaa jo kymmenettä kertaa samalla ohjelmapaikalla!

Lisää sekä kotimaisia että ulkomaisia artisteja julkaistaan pian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy