Queen yrittää estää Trumpia käyttämästä musiikkiaan luvattomasti poliittisessa kampanjoinnissa

Englantilainen rocklegenda  on selkeästi ilmaissut mielipiteensä, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käyttää bändin musiikkia poliittisessa kampanjoinnissaan. Trump julkaisi videon Trillerissä, joka on TikTokin kilpailijasovellus. Videon yhteydessä soi Queenin ”We Will Rock You” -hitti, eikä sitä ole poistettu bändin vaatimuksesta huolimatta.

Queenin edustaja kertoi BBC:n uutisessa, että he ovat toistuvasti olleet asiasta yhteydessä Trumpin kampanjan suuntaan. Yhtye on hyvin suorasanainen tilanteesta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun presidentti käyttää Queenin musiikkia luvattomasti omissa poliittisissa videoissaan. Vuosi sitten Trump käytti samaa kappaletta Twitterissä julkaisemassaan kampanjavideossa. Lopulta se kuitenkin poistettiin, kun yhtye jätti varoituksen tekijänoikeuslain rikkomisesta.

Neljä vuotta aikaisemmin Trump käytti ”We Are The Champions” -kappaletta useaan otteeseen. Myös silloin Trumpille lähetettiin huomautus kappaleen luvattomasta käytöstä.

Queen ei ole koskaan halunnut, että heidän musiikkiaan käytetään minkään poliittisen kampanjoinnin välineenä.

Englantilainen rocklegenda ei ole ainoa yhtye, jonka materiaalia Trump on hyödyntänyt sosiaalisen median päivityksissään. Trump käytti Twisted SisterinWe’re Not Gonna Take It” -hittiä luvan kanssa, mutta myöhemmin Dee Snider perui biisin käyttöoikeuden. Vuosi sitten presidentti julkaisi NickelbackinPhotograph”-musiikkivideosta kuvakaappauksen, johon oli muokattu presidenttiehdokas Joe Biden ja hänen poikansa yhdessä ukrainalaisen kaasuyhtiön toimitusjohtajan kanssa. Tämäkin poistettiin Twitteristä kanadalaisen yhtyeen reagoitua asiaan.

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: