Queensrÿche – Condition Hüman

Alkunsa vuonna 1982 saanut Queensrÿche julkaisee nyt 15. studioalbuminsa. Ihan helppo ei yhtyeen taival ole aina ollut, ja kuten nykypäivänä tuntuu useasti käyvän, myös tästä yhtyeestä oli yhdessä vaiheessa aktiivisena samaan aikaan kaksi eri kokoonpanoa. Joidenkin mielestä näin on edelleenkin, kun entinen vokalisti Geoff Tate operoi oman Operation: Mindcrime -projektinsa kanssa. Joka tapauksessa nyt on kyseessä nimenomaan Queensrÿche-nimellä toimiva orkesteri, ja tässä kokoonpanossahan vokalistina toimii Todd LaTorre. Albumin nimi on ”Condition Hüman”.

Albumin avaa reipashenkinen ”Arrow Of Time”. Jälleen on todettava, kuinka paljon LaTorre tuo mieleen yhtyeen vanhan vokalistin Geoff Taten. Jos ei paremmin tietäisi, niin kyllä tässä helposti luulisi Tatea kuuntelevansa. Kappaleessa on hyvä vauhti päällä ja hommassa tuntuu olevan uutta puhtia, mikä lupaa vain hyvää loppualbumia ajatellen. Seuraavassa kappaleessa ”Guardian” mennäänkin jo hieman progemmalla otteella, mutta sehän onkin ollut yhtyeen tuntomerkkejä alusta alkaen. Soitto kulkee vanhaan malliin ja kappaleistakin löytyy sisältöä. Hieman rauhallisemmalla ”Hellfire”-kappaleella haikaillaan ”Rage For Order” -albumin soundimailmaan. Vaikka sitä samaa tunnelmaa nyt ei aivan saavutetakaan, kappale kyllä toimii varsin mutkattomasti.

Toxic Remedy” -kappaleessa ollaan ensimmäistä kertaa hieman hakoteillä. Ei tämäkään varsinaisesti ole sieltä aivan huonoimmasta päästä, mutta jotenkin tässä on ehkä yritetty hieman liikaa tavoitella kultaisten vuosien äänimailmaa, ja lopputulos kuulosta hieman väkinäiseltä. ”Condition Hüman” jatkaa selkeästi siitä, mihin tämän kokoonpanon edellinen albumi jäi. Soittopuoli kulkee edelleen vaivattomasti, ja kyllähän LaTorren lauluosuudet ovat hienoa kuultavaa, mutta jotain tästä silti vielä uupuu, jotta kokonaisuus nousisi yhtyeen kovimpien kiekkojen tasolle.

Albumilta löytyy useampikin kovan luokan kappale, mutta vastapainoksi löytyy myös sinkkujen b-puoliksi sopivia ralleja. Kieltämättä kuitenkin varsin mielenkiintoinen albumi progressiivisen metallin genressä, ja kyllähän heavydiggareiden kannattaa aina katsastaa Queensrÿchen albumit. Ei tähän missään nimessä pety, mutta hieman kovempaakin albumia voisi toivoa.

7/10

Kappalelista:

1.Arrow Of Time
2.Guardian
3.Hellfire
4.Toxic Remedy
5.Selfish Lives
6.Eye9
7.Bulletproof
8.Hourglass
9.Just Us
10.All There Was
11.The Aftermath
12.Condition Hüman

http://www.queensrycheofficial.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua