Rammstein julkaisi jälleen lausunnon koskien viimeaikaisia syytöksiä: ”Myös meillä on oikeus siihen, ettei meitä tuomita ennakkoon”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.6.2023

Saksalaista metalliyhtye Rammsteinia kohtaan on esitetty sosiaalisessa mediassa vakavia syytöksiä. Twitter-käyttäjä Shelby Lynn väittää tulleensa huumatuksi osana bändin Vilnan keikkaa edeltänyttä ja seurannutta juhlaa, jonne kutsutaan kauniita nuoria naisia. Lynn on kerännyt omalle Instagram- ja Twitter-tililleen koosteita muiden naisten vastaavista kokemuksista. Voit lukea koosteen tapahtumista täällä.

Bändi julkaisi tovi sitten lyhyen kommentin syytöksiä koskien. Yhtyeen alkuperäinen Twitterissä pelkästään julkaistu lausunto keräsi paljon negatiivista kritiikkiä osakseen, sillä yhtyeen katsottiin vaienneen syytöksistä ja ohittaneen ne tarkoituksellisesti.

Nyt bändi on kuitenkin julkaissut jälleen uuden lausunnon. Lausunto on julkaistu saksan median raportoimien uusien vakavien laulaja Till Lindemanniin kohdistuvien syytösten vanavedessä.

”Viime päivien julkaisut ovat herättäneet ärtymystä ja kysymyksiä erityisesti faniemme keskuudessa. Syytökset ovat iskeneet meihin kaikkiin hyvin voimakkaasti, ja suhtaudumme niihin erittäin vakavasti”, yhtye aloittaa lausuntonsa Instagramissa ja jatkaa:

”Sanomme faneillemme: meille on tärkeää, että tunnette olonne mukavaksi ja turvalliseksi keikoillamme – sekä lavan edessä että sen takana. Tuomitsemme kaikenlaisen kaltoinkohtelun ja pyydämme teiltä: älkää osallistuko minkäänlaisiin julkisiin ennakkoluuloihin niitä kohtaan, jotka ovat esittäneet syytöksiä. Heillä on oikeus omaan näkemykseensä. Mutta myös meillä, bändillä, on oikeus – nimittäin siihen, ettei myöskään meitä tuomita ennakkoon.”

Lausunto on julkaistu alun perin saksaksi. Voit lukea alkuperäisen kirjoituksen alhaalta.

Bändin aikaisemmin julkaisema lausunto kuului seuraavasti:

”Internetissä liikkuvien Vilnaa koskevien väitteiden osalta voimme sulkea pois sen mahdollisuuden, että se, mitä väitetään, olisi tapahtunut meidän ympäristössämme. Tiedossamme ei ole mitään virallisia tutkimuksia asiasta”

Luetuimmat

Uusimmat