Rammsteinin Richard Kruspe ei lämpene ajatukselle siitä, että Ghost olisi stadion-luokan bändi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 18.11.2021

Saksalaisen metallijätti Rammsteinin kitaristi Richard Kruspe antoi hiljattain haastattelun Summa Infernolle. Haastattelun aikana Kruspe surkuttelee sitä, kuinka rock-musiikista on kadonnut kaikki kapina, ja kuinka stadion-bändeillä on edessään synkkä tulevaisuus.

”Rockmusiikki oli ennen musiikkia, jolla me kaikki kapinoimme vanhempiamme vastaan. Muistan, kun olin pieni, kun käänsin rock-musiikkia kovemmalle ja vanhempani tulivat sisään ja sanoivat: ’Voitko laittaa sen hiljemmalle?’ Nykyään, kun lapseni soittavat rock-musiikkia, tulen sanomaan: ’Voitko laittaa kovemmalle?’. Rockmusiikin kapinallisuus on siis ohi”, Kruspe toteaa ja miettii hip hopin täyttäneen rockin paikan:

”Se kapinallisuus on siis tavallaan  jo ohi. Kenties juuri siksi hiphop on niin suosittua – nuorilla on tarve kapinoida, ja kapinaa löytyy nykyään parhaiten kappaleiden sanoituksista.”

Kruspen mielestä stadion-luokan bändeillä ei juuri ole kysyntää rockista tai metallista. Haastattelijan puhuessa Metallican ja Rammsteinin menestyksekkäistä jättikonserteista, toteaa Kruspe vain, että kummatkin bändit ovat jo dinosauruksia.

Haastattelija mainitsee Ghostin tuoreena stadion-luokan esimerkkinä, johon Kruspe toteaa seuraavaa:

”Joo, mutta se ei ole stadionbändi. Me puhumme nyt valtavista bändeistä, jotka voivat soittaa stadionilla. Niitä on yhä vähemmän ja vähemmän, ja varmasti ne kuolevat sukupuuttoon.”

Kaaoszinen haastattelun Kruspen kanssa voit käydä katsomassa täällä.