Rammstein Ratinassa 9.8.2019

Rammsteinin uusi julkaisematon kappale sai ensisoittonsa avaruudessa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 28.10.2021
Rammstein Ratinassa 9.8.2019

Metallisuuruus Rammstein on käyttänyt korona-aikaa hyödykseen uuden albumin kimpussa. Helmikuussa bändin kosketinsoittaja Christian ”Flake” Lorenz kertoi, että bändi on nauhoittanut uuden albuminsa, jota ei alun perin edes oltu suunniteltu.

Nyt yhtyeen rumpali Christoph Schneider kertoo, että yksi bändin uusista kappaleista on saanut varsin ainutlaatuisen ensisoiton. Kappaleen sai kuunnella etukäteen Euroopan avaruusjärjestön, ESA:n astronautti Thomas Pesquet.

Pesquet on parhaillaan Kansainvälisellä avaruusasemalla, eli ISS:lla. Uusi Rammstein-kappale soi siis ensimmäistä kertaa bändin sisäpiirin ulkopuolella avaruudessa.

”Avaruus kutsuu! Minulla oli kunnia puhua ISS:n astronautin, Thomas Pesquetin kanssa. Hän on ISS:n nykyinen komentaja ja on asunut jo hetken avaruudessa. Tuntui kuin lapsuuden unelmani olisi tullut todeksi – puhuin avaruudessa elävän ihmisen kanssa, sain vilauksen hänen elämästään ja tajusin jälleen, kuinka pieniä me kaikki olemme verrattuna maailmankaikkeuden laajuuteen”, Schneider kirjoittaa ja jatkaa:

Hän oli ensimmäinen, joka kuunteli yhden uusista kappaleistamme tulevalta albumilta. Se sai ensiesityksensä avaruudessa, mikä on meille kunnia. Kiitos Nasa, European Space Agency ja Thomas tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta.”

Till Lindemann suuntaaa tammikuussa Euroopan-kiertueelle.