Red Elevenin ”Fueled By Fire” -EP on todella monipuolinen ja hiottu kokonaisuus

”Fueled By Fire” -EP sisältää kolme aiemmin singlenä julkaistua ja kaksi aikaisemmin julkaisematonta kappaletta. on saanut aikaan mielenkiintoisen EP:n, sillä levyltä löytyy musiikkia moneen makuun, tai tarkemmin sanottuna moneen mielentilaan. ”You’ve Been Warned” sopii reippaan soundinsa puolesta vaikka Red Elevenin keikalla hyppimistä varten. ”Back In Time” on vastaavasti aavistuksen kevyempi, mutta siltä löytyy vokalisti Tony Kaikkosen aggressiivisempaa tulkintaa, joka antaa oman särmänsä. Stoner- ja doom-vivahteinen ”Redneck’s Promised Land” kuulostaa aluksi yhtä synkälle kuin sankka havupuumetsä pimeinä syysiltoina, mutta kertosäkeistöissä tunnelma kirkastuu.

”Again” kiihdytetään liikkeelle dragster-auton kaltaisilla riffeillä, mutta kappaletta ei paahdeta päättömästi läpi, vaan siltä löytyy myös ilmavuutta kertosäkeistöissä. Kappaleessa kuullaan myös kun Kaikkosen ääni lähentelee jälleen onnistuneesti Faith No Moren Mike Pattonia. EP:n päättää pirteillä ja puhtailla riffeillä säestetty ”Last Call”. Kappaleen äänimaailmasta huokuu melankolisuutta, joka saa kuitenkin hieman väistyä kertosäkeistöjen ajaksi. ”Last Callista” löytyy myös kauniisti soiva saksofonisoolo, jonka takia se kannattaa ehdottomasti kuunnella.

Nykyisin huomaan välillä itsekin, etten aina ehdi tai jaksa keskittyä kuuntelemaan kolmen vartin mittaista albumia läpi. Siinä mielessä lyhyille EP-levyille löytyy oma arvonsa ja paikkansa. Noin 20 minuuttinen ”Fueled By Fire” tulee kuunneltua nopeasti läpi eikä näin monipuolista levyä kuunnellessa pääse pitkästymään. Red Eleven on saanut aikaan EP:stä häkellyttävän monipuolisen. Kappaleiden välillä on kontrastia, mutta silti kokonaisuus pysyy kasassa. Monissa kappaleissa on myös kauniita yksityiskohtia, jotka löytää kun niihin malttaa syventyä. ”Fueled By Fire” on mainio perehdytys Red Elevenin musiikkiin, joka rohkaisee tutustumaan yhtyeen tuotantoon tarkemminkin.

8½/10

Kappalelista:

  1. You’ve Been Warned
  2. Back In Time
  3. Redneck’s Promised Land
  4. Again
  5. Last Call

Red Eleven Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua