Ruisrock julkaisi ensimmäiset kiinnitykset

Tulevana kesänä 40-vuotisjuhliaan viettävä Ruisrock on julkistanut ensimmäiset esiintyjät. Heinäkuun 9.-11. päivä järjestettävillä festivaaleilla nähdään vaihtoehtorockia ja post-hardcorea sekoitteleva Billy Talent (CAN), ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva indiepop-yhtye Belle & Sebastian (UK), punk-bändit NOFX (USA) ja Rise Against (USA) sekä Ruotsin suosituimmat pop/rock-yhtyeet The Sounds (SWE) ja The Ark (SWE).

Ruisrockin kotimainen pääesiintyjä on lyhyen comebackin tekevä suomirock-suuruus Don Huonot. Yhtye julkaisee keväällä bändin ansioitunutta uraa käsittelevän kokoelmapaketin, ja Don Huonot nousee sen kunniaksi lavalle ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 2003.

Muita vahvistuneita ulkomaisia esiintyjiä ovat irkkupunk-bändi Flogging Molly (USA), vaihtoehtometal-yhtye Baroness (USA) indie-komeetta Florence & The Machine (UK), raskasta progressiivista rockia soittava Porcupine Tree (UK), death metal -yhtye Arch Enemy (SWE), garagerock-legenda The Sonics (USA), singer-songwriter -kohutulokas Prince of Assyria (SWE), viikinkimetal-kokoonpano Amon Amarth (SWE) ja huippusuosittu fiftaribändi The Baseballs (GER).

Kotimaista kattausta vahvistavat juuri listaykköseksi noussut Stam1na, Suomen tämän hetken suosituin yhtye Lauri Tähkä & Elonkerjuu, uuden pitkäsoiton loppukeväästä julkaiseva Disco Ensemble, huippunimistä koostuvan taustabändinsä kanssa keikkaileva Michael Monroe, näyttelijä/laulaja Vesa-Matti Loiri, Emma-gaalassa palkintopöydän tyhjentänyt PMMP sekä monet muut suosikkiartistit.

Ohjelmistoon on myöhemmin keväällä luvassa runsaasti sekä ulkomaisia että suomalaisia lisäyksiä.

Festivaalin kolmen päivän liput maksavat 110 euroa ja ne tulevat myyntiin Tikettiin, Lippupalveluun ja Ruisrockin nettisivuille keskiviikkona 3.3.2010. Päiväkohtainen ohjelmisto selviää myöhemmin keväällä, jolloin alkaa myös yhden ja kahden päivän lippujen myynti.

Kommentoi julkaisua

6 kommenttia

  1. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

    Samat bändit kiertää vuodesta toisee… ainut näkemisen arvoinen itelle on Rise Against, minkä takia pelkästään EN ruisrokkiin kyl oo menossa..

  2. Olihan tuolla Baroness ja muitakin katsomisen arvosia, mutta juu aika pitkälti samat bändit kiertelee vuodesta toiseen.

  3. saMAAAAAAAA PASKAAAAAAAAA

  4. Täyttä basaa ja Ruisrock boikottiin

  5. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

    Hah, no toivotaa että tulee vielä lisää hyviä nimiä sinne niinku muillekki festareille =) Tuska on itelle ainut, minkä line-uppi näyttää hyvältä :)

  6. Tuskassahan kans on myös laittoman paskaa kaikki, viime vuonna oli loistavia, esim. PWD, BDM yms. Saunassa ois ABR, Provinssiin nyt pitää lähteä ihan muuten vaan kans ja onhan siellä ADTR ja vissii muitaki kovia tulossa.