Ruisrock julkisti puolet ohjelmistostaan

Kirjoittanut Teemu Hakala - 16.2.2015

Ruisrock 20153.-5. heinäkuuta 46. kerran Turun Ruissalossa juhlittava Ruisrock on julkistanut noin puolet kesän artistikattauksestaan. Festivaali aloitti julkistamisen viime keskiviikkona poikkeuksellisella tavalla, julkaisemalla uuden videon joka päivä aina tähän hetkeen saakka. Videoilla yleisö julkisti kesän artisteja laulamalla ja soittamalla. Tempaus sai erittäin hyvän vastaanoton sosiaalisessa mediassa. Julkistusvideoihin voi tutustua Ruisrockin YouTube-kanavalla.

Heinäkuussa Ruissaloon saadaan kaksi brittiläistä maailmanlaajuisen menestyksen saavuttanutta nuorta tekijää. Ellie Gouldingista on kasvanut miljoonien levymyynnillään yksi tämän hetken suosituimmista naisartisteista ja parikymppisten veljesten muodosta Disclosure on jo debyyttialbumillaan noussut sukupolvensa suosituimpien elektronisen musiikin yhtyeiden joukkoon ja maailman jättifestareiden pääesiintyjäkaartiin. Grammy-sarjassa painii myös yhdysvaltalainen metallin suurnimeksi noussut Mastodon, jonka tuorein albumi nousi ilmestyttyään Suomen virallisen listan ykköseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Fanien odotus on palkittu, kun tanskalaisyhtye Mew sekä pitkän linjan ruotsalainen katurockjyrä Backyard Babies ovat tehneet paluun keikka- ja levytysrintamalle useamman vuoden tauon jälkeen. Kummankin yhtyeen kesän ainoat suomen-keikat nähdään Ruissalossa. Tuoreita ulkomaisia suosikkeja ovat nykyään Suomessa loppuunmyydyille yleisölle esiintyvä ruotsalaispoppari Veronica Maggio, Tanskan kiinnostavimpiin uusiin tulokkaisiin lukeutuva elektropoppari ja debyyttialbumillaan maailmanmaineeseen noussut islantilainen Of Monsters And Men. Ensimmäistä kertaa Suomeen saadaan Yhdysvalloista saapuvat, jo maailmanlaajuisesti läpilyöneet rap-artisti G-Eazy ja indiepop-nelikko Echosmith.

Kotimaisten artistien osalta tullaan kuulemaan ainakin kaksi spesiaalikeikkaa. Disco Ensemble soittaa Ruisrockissa ainoana kesän keikoistaan kokonaisuudessaan 10 vuotta sitten julkaistun läpimurtoalbuminsa First Aid Kit. Kevään suosittu juhlakiertue huipentuu Ruissalossa erikoispitkään juhlakeikkaan, joka pitää sisällään myös muut yhtyeen kovimmat hitit. Amorphis puolestaan saapuu Ruissaloon juhlimaan 20 vuoden takaista, kotimaisen metallin klassikoksi kasvanutta ”Tales From The Thousand Lakes” -albumiaan, soittamalla sen festarikansalle kokonaisuudessaan muiden harvinaisempien Amorphis-biisien siivittämänä.

Kaikkiaan kattauksessa on nyt yli kaksikymmentä kotimaista artistia kansansuosikeista uusiin kiinnostaviin artisteihin monipuolisesti eri genreistä. Mukana on pitkän linjan tekijöitä, kuten Apulanta, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Elastinen, Haloo Helsinki!, Michael Monroe ja Samuli Edelmann sekä tuoreempia nousijoita, kuten Apina, Tippa-T, Teksti-TV 666 ja Lyömättömät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Jo tässä vaiheessa kun bändikattauksestamme on julkaistu vasta puolet, ei millään malttaisi odottaa kesään, että festariportit päästään avaamaan. Luvassa on jälleen kerran ikimuistoinen viikonloppu Ruissalossa mahtavan musiikin siivittämänä. Ennen sitä töitä kuitenkin vielä riittää ja Ruisrockin ohjelmistoon on luvassa vielä yli 30 lisäystä pitkin talvea. Mukaan on vielä tulossa niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin tähtiä ja uusia tulokkaita eri musiikin tyylilajeista. Ensimmäisistä kuullaan toivottavasti jo hyvinkin pian!”, toteaa Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Kaikki varmistuneet artistit löytyvät tiedotteen lopusta.

Ruisrockin pääyhteistyökumppaneina jatkavat Sinebrychoff ja LähiTapiola ja päämediakumppanina YleX.

Ruisrockin kolmen päivän perusliput ovat nyt myynnissä Tiketissä, Lippupisteessä ja Lippupalvelussa. Perusliput ovat myynnissä vuoden 2014 hinnalla alk. 128 euroa 2.3. saakka, jonka jälkeen hinta on 135 euroa. Ruisrockin kolmen päivän VIP-liput ovat myynnissä Tiketissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Varmistuneet artistit:

Ellie Goulding (UK), Disclosure (UK), Mastodon (USA), Mew (DK), Veronica Maggio (SWE), Backyard Babies (SWE), Echosmith (USA), G-Eazy (USA), Mø (DK), Of Monsters and Men (IS), Amorphis, Apulanta, Elastinen, Disco Ensemble, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Michael Monroe, Samuli Edelmann, Anssi Kela, Apina, Atomirotta, Jvg , Kasmir, Lapko, Lyömättömät (Solonen, Kosola & Xmies), Olavi Uusivirta, Roope Salminen & Koirat, Ruudolf, Karri Koira & Särre, Sanni, Santa Cruz, Teksti-TV 666, Tippa-T