Ruotsalaiset skatepunk-legendat Satanic Surfers ja Venerea helmikuussa Nosturiin

Ruotsalainen skatepunk-suuruus saapuu esiintymään Helsingin Nosturiin lauantaina 23. helmikuuta. Lundissa vuonna 1989 perustettu yhtye on yksi genren ehdottomista kulttinimistä ja oli erittäin keskeinen bändi 90-luvulla mm. Millencolinin ja No Fun At Allin ohella, kun skatepunk-buumi oli suurimmillaan. Yhtyeen albumit ”Skate To Hell” (1993), ”Keep Out” (1994) ja ”Hero Of Our Time” (1995) ovat edelleen kyseisen musiikkityylin ehdottomia merkkiteoksia.

Satanic Surfers hajosi ensimmäisen kerran vuonna 2007, mutta teki pari vuotta sitten paluun keikkalavoille. Yhtye nähtiin tuolloin ensimmäisen kerran myös Suomessa LPRHC Festeillä kesällä 2015, mutta nyt bändi on keikkojen lisäksi aktivoitunut myös levytysrintamalla. Yhtyeen tänä vuonna julkaistu ”Back From Hell” -albumi sisältää uutta Satanic Surfers -tuotantoa ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen. Se onkin yksi hyvä syy lisää tulla tarkistamaan bändin nykykunto vanhojen klassikkokappaleiden, kuten ”Armless Skater”, ”Hero Of Our Time”, ”Restless Angerin” ja ”Head Under Waterin” lisäksi.

Satanic Surfersin mukana lahden yli saapuu myös toinen ruotsalainen 90-luvulla kannuksensa ansainnut skatepunk-bändi . Malmössä vuonna 1991 kuvioihin ilmestynyt Venerea on perustamisestaan lähtien julkaissut levyjä ja painanut keikkoja tasaiseen tahtiin ympäri maailmaa. Yhtyeen viimeisin pitkäsoitto ”Last Call For Adderall” (2016) sisältää edelleen vahvaa, ehkä jopa yhtyeen uran parasta biisimateriaalia, ja on oiva todiste, että nämä veteraanit eivät todellakaan osoita hyytymisen merkkejä.

Ennen ruotsalaisbändejä Nosturin lavan tulevat lämmittelemään kotimaiset ja . Luvassa on nejän bändin verran skepu-ilotulitusta, jollaista Suomessa on nähty viimeksi 90-luvulla.

Ennakkoliput tulivat myyntiin maanantaina 5.11. klo 9.00.

Tapahtuman järjestää .

https://www.ticketmaster.fi/event/satanic-surfers-swe-venerea-swe-one-hidden-frame-flippipuisto-lippuja/243195

Kommentoi julkaisua