Rytmihäiriö – Sarvet, Sorkat, Salatieteet

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.3.2008

Rytmihäiriön edellisestä albumista on kulunut puolitoista vuotta. Levy oli ehdottomasti vuoden 2006 parhaimpia Suomalaisia julkaisuja. Nyt se aika on koittanut, että ulos on tullut yhtyeen neljäs albumi, joka kulkee nimellä ”Sarvet, Sorkat, Salatieteet”. Levy julkaistiin Helmikuun 27. päivä Sakara Recordsin kautta, jolla on levymerkillään Suomen parhaimpia raskaita yhtyeitä (Mokoma, Stam1na). On aika katsoa yltääkö Rytmihäiriö lopullisesti tähän kovaan kastiin. Ensimmäiseksi kannattaa siirtää kaikki huonekalut kauemmas ja tehdä kunnolla tilaa pääntakomiselle, ei muutakun levy soimaan ja aivot narikkaan.

Albumin ensimmäinen raita ”Sataa Gambinaa” jatkaa jo tutuksi tulleen Gambinan kertomuksia. Kappale lähtee raskaalla riffillä käyntiin ja nopeutuu loppua kohden. Ensimmäisestä rallista jo huomaa, että kovaa tullaan menemään. Toinen raita ”Laitapuolen Hyökkääjä” on jo erittäin vaikuttavan kuuloista mättöä, grindcoreksihan tämän voisi luokitella. Kolmannessa raidassa ”Lähimmäistä Lähietäisyydeltä” lähdetään rauhallisesti liikkeelle mutta sitten mennään taas sellaisella vauhdilla eteenpäin, että pienimmät jää varmasti keikoilla jalkoihin. Kappaleen lopun kitarasoolot kruunaavat koko rallin. Neljännestä kappaleesta ”Jumalaton Näytelmä” huomaa heti, että taas tulee turpaanveto ralli ja tämähän minua miellyttää. Albumi jatkaa erittäin kovalla otteella eteenpäin ja olen jo tässä vaiheessa aivan myyty. Kappaleet senkuin paranevat mitä lähemmäs loppua mennään.

Viides raita ”Lupa Tappaa Humalassa” sisältää mahtavan kertosäkeen, joka tulee varmasti keikoilla raikumaan ja lujaa. Kappaleet ”Gambina O.D.” ja ”Siriuksen samurai” ovat erittäin kovia biisejä, erityisesti ”Siriuksen samurai”, joka nopealla temmollaan ja kipeillä riffeillään on ehdottomasti levyn parhaimmistoa. Kahdeksas raita ”Sorkat heiluen helvettiin” on levyn henkilökohtainen suosikkini, koska yhtye suorastaan hakkaa kappaleen lyriikat kuuntelijan takaraivoon. Sitten levyn suurin yllätys raita numero yhdeksän ”Tein henkirikoksen”, joka on täysin akustinen kappale. Tätä ei varmasti moni osannut ennustaa, mutta osoittautuu hyväksi hengenveto kappaleeksi. Meno nimittäin on ollut sen verran intensiivistä ja raakaa, että pieni hengähdystauko on paikallaan. Albumin päättää kappale ”Viina teettää”, joka on viisi minuuttinen alkoholi ralli, hyvä lopetus pirun kovalle levylle.

Albumi osoittautuu todella kovaksi kiekoksi joka peittoaa omasta mielestäni Sakara Recordsin muut uudet julkaisut. Levy sisältää todella intensiivistä, energistä ja brutaalia menoa. Levy on ehdottomasti enemmän thrash- vaikutteinen kuin edellisempi levy mikä on vain parannusta aiempaan. Myös kitarasooloja on albumille lisätty, joka tuo albumille melodisemman soundin. Punk ja grindcore eivät ole enää niin suuressa osassa, mutta niitäkin levyltä löytyy. Ehdottomasti hankinnan arvoinen kiekko. En tiedä mitään syytä miksei jo yhtyeen levyjä omistava hankkisi itselleen tätä albumia. Suosittelen kaikkia antamaan levylle mahdollisuuden, ette varmasti tule pettymään päinvastoin kaikki muu musiikki saattaa Rytmihäiriön jälkeen maistua puulta. Mahtavaa, että Suomestakin löytyy näin rankkaa menoa viljelevä yhtye, ja vielä Suomeksi laulettuna.

 1. Sataa Gambinaa (2.56)
 2. Laitapuolen hyökkääjä (2.15)
 3. Lähimmäistä lähietäisyydeltä (3.31)
 4. Jumalaton näytelmä (2.56)
 5. Lupa tappaa humalassa (2.58)
 6. Gambina O.D. (3.37)
 7. Siriuksen samurai (3.15)
 8. Sorkat heiluen helvettiin (3.14)
 9. Tein henkirikoksen (2.56)
 10. Viina teettää (5.20)

http://www.myspace.com/rytmihairio

One thought on “Rytmihäiriö – Sarvet, Sorkat, Salatieteet

 1. Arto Mäenpää

  Hyvä levy on kyllä kyseessä. :) ehdottomasti tarkastamisen arvoinen julkaisu. :)

Comments are closed.