Sairaalloisen pahat festarit järjestetään Turussa syyskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.5.2015

Morbid Evils 2015 2Toista kertaa järjestettävät Sairaalloisen pahat festarit valtaa Turun Klubin syksyn iltojen pimetessä. Kaksipäiväinen tapahtuma levittäytyy Klubin Live ja Ilta -kerroksiin perjantaina  ja lauantaina 25. -26. syyskuuta. Kahden päivän aikana tullaan kuulemaan täyslaidallinen musiikkimaailman äärirajoilta hardcoresta voodoo bluesiin grindiä, stoneria, doomia, jazzia ja punkkia unohtamatta. Rajoitettu erä erikoishintaisia kahden päivän lippuja tulee myyntiin Tiketissä perjantaina 15. toukokuuta.

Turkulaisen Morbid Evilsin isännöimä nimikkotapahtuma Sairaalloisen pahat festarit järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2014. Festarin esikuvina ovat mm. Roadburn, Temples ja Maryland Deathfest. Kaikkia näitä yhdistää kova kattaus yhtyeitä eri genreistä ja joissa käydään vuodesta toiseen lähes fanaattisesti. Näin toisella kerralla on luonnollisesti mahdotonta puhua vielä kulttifestivaalista, mutta festarin järjestäjä Keijo Niinimaa uskoo ensimmäisen vuoden kävijöiden palaavan ja tuovan mukanaan paljon kavereita. ”Tämän lisäksi haluamme herätellä ihmiset myös Turun ulkopuolelta ja lahden toiselta puolelta, koska näkisin tapahtuman olevan ainutlaatuinen näillä leveysasteilla.”, kertoo Niinimaa.

”Ruotsalaisen Massgravin halusin ensimmäisten joukosta mukaan, koska heidän hardcore-grindinsä toimii lavalla aivan loistavasti. Olen törmännyt bändiin sekä Rotten Soundin että Nasumin kanssa ja kummallakin kerralla jäi sellainen tunne, että Massgrav pyyhki lattiaa kaikilla muilla esiintyjillä. Dark Buddha Rising on puolestaan erittäin hienoa kokeilevaa hidastelua ja Demonic Death Judge groovaa kuin takatukalla varustettu hirvieläin. Ratface ja Unkind edustavat keskinopean punkkia, jolla saadaan pitit pyörimään ja niskat naksumaan.” Vaikka Niinimaa nostaakin muutaman nimen esiin, festivaaleilla ei juurikaan ole varsinaisia pääesiintyjiä vaan liuta kovia bändejä, jotka kaikki vetävät keikkansa täysillä. Kummankin illan dynamiikkaa tullaan myös miettimään paljon, eli molempina iltoina sekä groovataan, kaahataan, moshataan ja laahataan tasapuolisesti. Ääripäät täydentävät aina hienosti toisiaan.


ESIINTYJÄT:

Black Magic Six
Cause for Effect
Coughdust
Dark Buddha Rising
Demonic Death Judge
Earthbound Machine
Famine Year
Kovaa Rasvaa
Loath
Mansion
Massgrav (SWE)
Moloken (SWE)
Morbid Evils
Ramin Kuntopolku
Ratface
Ravage Ritual
Romutus
Snowy Dunes (SWE)
Tinner
Tryer
Unkind

SAIRAALLOISEN PAHAT FESTARIT 2
Pe 25.9.2015
Ovet klo 20.30, K-18
La 26.9.2015
Ovet klo 20.30, K-18

2:N PÄIVÄN EARLY BIRD -LIPUT:
Palvelumaksuineen alkaen 27 euroa Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,78 euroa/min+pvm) sekä netistä www.tiketti.fi