Sara – Se Keinuttaa Meitä Ajassa

Vuoden 2011 alussa tauolle jäänyt Sara julkaisi edellisen albuminsa ”Veden Äärellä” neljä vuotta sitten. Nyt Kaskisen lahja rockmaailmalle on palannut vuoden tauoltaan uuden levyn merkeissä, joka sai nimekseen ”Se Keinuttaa Meitä Ajassa”. Ainakin ensikuulemalta vuoden tauko on tehnyt terää.

Levyn aloittaa albumin nimikkokappale, josta Sara onkin jo ehtinyt tehdä hieman hämmentävän musiikkivideon. Ensimmäisen kappaleen kitarariffi jää soimaan päähän, ja aloitusveto on yksi albumin parhaista biiseistä. Tässäkin teoksessa, kuten jokaisella levyllä kuuluukin olla, on yksi instrumentaalibiisi, jota kuunnellessani tuli mieleen talviset maisemat. Kappale on nimetty osuvasti ja lyhyesti ”I”:ksi. Leikkisästi voisinkin sanoa, että albumin viimeinen kappale loppuu dramaattisesti ja on todellakin kuin piste I:n päällä.

”Se Keinuttaa Meitä Ajassa” -albumin biisit kuvaavat hyvin suomalaista rockmusiikkia: harmaata ja hieman surumielistä. Albumilta löytyy myös radiosoiton ansaitsevia kappaleita, kuten ”Se Keinuttaa Meitä Ajassa” tai ”Nuori Mieli”, mutta yhtään turhaa biisiä ei tällä levyllä ole, mikä on mielestäni hyvä asia. Ainoa miinus on se, että kaikki kappaleet ovat hyvin samanlaisia. Sanoitukset ovat ehdottomasti levyn parasta antia, sillä niihin on selvästi panostettu ja ne tehty ainakin omaan korvaani sopiviksi.

”Se Keinuttaa Meitä Ajassa” on ehkä hieman enemmän Uniklubin tyylinen levy kuin edeltäjänsä, mutta on siltikin kuunneltavaa materiaalia, joka sopii erittäin hyvin taustamusiikiksi. Suosittelenkin tätä albumia erittäin lämpimästi niille, jotka pitävät Uniklubista.

7 / 10

Kappalelista
1. Se Keinuttaa Meitä Ajassa
2. Leijona
3. Nuori Mieli
4. Minun Taivas, Minun Maa
5. Suoja
6. I
7. Hiljaiset Siivet
8. Vuosisata
9. Synkimmät Pilvet
10. Alkava Myrsky
11. Hulluuden Keskeltä

http://www.saranhuone.com/

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua

3 kommenttia

  1. Mun mielestä on lähinnä loukkaavaa verrata Saraa Uniklubiin. Sara on loistava bändi, ja tämä levy on sellainen mestariteos, jollaiseen Uniklubi ei säröpopillaan koskaan yllä.

    On totta, että monet kappaleet omat samanhenkisiä, mutta kaikissa on kuitenkin erilaiset melodiat ja tekstit, jotka tekevät jokaisesta biisistä erittäin nautinnollisen kuunneltavaksi.

  2. Peesaan J:tä täysin. Sara ja Uniklubi? Aika kaukaa haettu.
    Tää on musta uskomattoman hyvä levy.

  3. Miksi levyn hinta on iTunesissa lähes 14 euroa? Ostan jos alentavat hinnan normiin 10 euroon.