Scorngrain – Utopia.Paranoia.Perversions!

Onpahan erikoisen julkaisumuodon yhtye keksinyt tälle kolmannelle albumilleen. Levyä jaettiin ensin syyskuun Miasma-lehden kylkiäisenä ja nyt lokakuussa se julkaistaan digitaalisena. Jos syynä tähän on se, ettei yhtye löytänyt sopivaa levy-yhtiötä, niin ihmetellä täytyy, sen verran tajunnanräjäyttävää tavaraa uusi albumi on.

Industrial/thrashmetalliksi musiikkinsa luokittelevalle yhtyeelle on vaikea löytää vertauskuvia. Ajoittain olen kuulevinani hieman Samael, The Kovenant sekä Deathstars vaikutteita. Toisinaan musiikki muuttuu niin konemaiseksi, että tulee jopa Turmion Kätilöt sekä 2 Times Terror mieleen. Mutta tämä kaikki on ainoastaan positiivista, yhtyeellä on kuitenkin selkeästi oma tunnistettava tyylinsä ja monipuolisuus vain pitää kuuntelijan mielenkiintoa yllä.

”Utopia. Paranoia. Perversions!” ei ole vaikeasti lähestyttävä levy, päinvastoin. Se iskee heti ensi kuuntelulla, mutta sen loputtua se on kuunneltava uudestaan ihmetellen, että mitä ihmettä äsken tapahtui? Verrattuna aikaisempaan Scorngrain tuotantoon levy on huomattavasti konemaisempi, vähemmän thrash ja ennen kaikkea koukuttavampi.

Levyn huippukohdat löytyvät keskivaiheilta, vaikka yhtäkään huonoa kappaletta en tästä yhdeksän kappaleen ja noin 40 minuutin tuotoksesta löydä. Hieman päätään esille nostaa kuitenkin kolmantena tuleva ”Bloodrush” , viides kappale ”Cat O’nine Tails” sekä heti perään iskevä ”Dead Man’s March”.

Jos allekirjoittanut lätkäfanaatikkotoimittaja joutuu katsomaan lätkämatsinsa äänettömällä, koska ei malta lopettaa levyn kuuntelua, on levyn pakko olla vähintään 10 pisteen arvoinen, papukaijamerkin annan vielä päälle. Yksi vuoden suomalaisia metallijulkaisuja.

10/10

Kappalelista

1.Satan Is My Co-pilot
2.Utopia. Paranoia. Perversions!
3.Bloodrush
4.Age Of Disgust
5.Cat O’ Nine Tails
6.Dead Man’s March
7.Once In A Knifetime
8.Cure Equals Suffering
9.Fade And Vanish

http://www.myspace.com/scorngrain

Kirjoittanut Riku mäkinen

Kommentoi julkaisua

3 kommenttia

  1. Syyskuun Miasma on siirtynyt lokakuun puolelle, eli levyn fyysistä muotoa ei ole vielä julkaistu. Lehti iskee lehtipisteisiin siis lokakuun aikana.

  2. Riku Mäkinen Riku Mäkinen

    Vähän ihmettelinkin, miksi en ole kyseiseen Miasman numeroon törmännyt? Kiitos tiedosta!

  3. Miasmat on menneet silppureiden läpi hyvän aikaa sitten, mutta jos joku eksyy lukemaan arvostelun ja haluaa albumin niin eikon osoitetta tänne: info@scorngrain.com ja ei aikaakaan kun levy jo kilahtaa postilaatikkoon. Myös keikoilla jaetaan levyä ilmaiseksi.