Scorpion Child – Acid Roulette

Texasista ponnistava Scorpion Child on saanut valmiiksi seuraajan debyytilleen. Tämä yhtyeen toinen albumi on nimeltään ”Acid Roulette”, ja nimestä voisi helposti päätellä kyseessä olevan hämyistä happorockia. Psykedeelisiä vaikutteita yhtyeeltä jonkin verran löytyykin, mutta pääpaino on kuitenkin blues-pohjaisessa hard rockissa.

Albumin avaa mielenkiintoisesti nimetty ”She Sings I Kill”. Hyvä groove on kappaleessa mukana heti alusta alkaen, mutta mukana on myös vaihtoehtorockin sävyjä. Itseasiassa tältä olisi Jane’s Addiction saattanut kuulostaa, jos he olisivat olleet kasassa 70-luvulla. ”Reaper’s Danse” jatkaa hyvällä otteella ja nostaa hieman tempoa. Vokalisti Aryn Jonathan Black tekee tästä omaperäisellä tulkinnallaan vieläkin paremman kuuntelukokemuksen. Kappaleen edetessä huomaa käden hakeutuvan voluuminapille ja lisäävän sitä huomattavasti.

My Woman In Black” rauhoittaa menoa hieman, ja nimikkoraita ”Acid Roulette” laskee tempoa entisestään. Tällä kertaa se ei kuitenkaan ole huono asia, koska erityisesti nimikkokappale on kaikessa rauhallisuudessa varsin hieno ja tunnelmallinen. Puolivälin jälkeen kappaleessa alkaa kunnon jammailusessiot, jotka eivät kuitenkaan äidy liialliseen kikkailuun, joten siitä voivat nauttia muutkin kuin muusikot.

Yhtyeellä pysyy koko albumin ajan paketti kasassa, eikä notkahduksia pääse tulemaan. Scorpion Child teki minuun vaikutuksen jo ensimmäisellä, yhtyeen nimeä kantavalla albumilla, mutta tällä levyllä se on vieläkin pystynyt jalostamaan soundiaan. ”Twilight Coven”, ”Blind Man’s Shine” ja ”Tower Grove” saavat kenen tahansa sukat pyörimään jaloissa. Jos mielestäsi esimerkiksi The Black Crowes on hyvä bändi, mutta siitä puuttuu tietyllä tavalla sitä kuuluisaa munaa, niin otapa Scorpion Child haltuun – siitä ei nimittäin munaa puutu! ”Acid Roulette” on yksi tämän vuoden positiivisimpia albumeita, ja se saa jälleen hetkeksi uskomaan, ettei kaikkea hyvää musiikkia ole vielä julkaistu.

8/10

Kappalelista:

1. She Sings I Kill
2. Reaper’s Danse
3. My Woman In Black
4. Acid Roulette
5. Winter Side Of Deranged
6. Seance
7. Twilight Coven
8. Survives
9. Blind Man’s Shine
10. Moon Tension
11. Tower Grove
12. Might Be Your Man
13. Addictions

https://www.facebook.com/scorpionchild

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua