Serj Tankian kertoo mikä saisi System Of A Downin jälleen studioon

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.6.2024

Vaihtoehtometallin suosikki System Of A Down ei ole julkaissut uutta albumia sitten vuoden 2005 levykaksikon ”Hypnotize” ja ”Mesmerize”. Bändiltä ilmestyi vuonna 2020 kaksi uutta kappaletta ”Protect The Land” sekä ”Genocidal Humanoidz”, mutta sen enempää fanit eivät ole saaneet nauttia uudesta musiikista.

Tilanne bändin sisällä on ollut hankala, eikä uutta musiikkia ole saatu syntymän. Laulaja Serj Tankian kertoi, että hän jopa oli lähdössä yhtyeestä vuonna 2017 ja kehotti bändiä etsimään uutta laulajaa.

Tankianilta kysyttiin tuoreessa The Jesea Lee Show’ssa, että mikä saisi bändin taas studioon. Tämä vastasi seuraavaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tasa-arvoinen lähtökohta kaikkeen bändin sisällä. Tämä tarkoittaa tasa-arvoa musiikin tekemisessä, asioiden ja ideoiden jakamisessa – sen sellaista. Julkaisimme taannoin manifestin, johon kirjoitin eri pointteja. Minulla oli yksi kappale, jonka ajattelin sopivan mainiosti SOADille, ja soitatin sen tyypeille. Sanoin, että minulla on idea uudesta visiosta ja erilaisesta tavasta edetä, joka olisi mielestäni erittäin hyödyllinen bändille. Esittelin sen heille. Kutsumme sitä manifestiksi lähes puoliksi vitsaillen, mutta sellaisen tuominen rockmuusikoille… Se ei välttämättä toimi.”

”Yritin kuitenkin juurruttaa samantyyppisiä tasa-arvoisia periaatteita, joita rakastan aktivistina kaikessa, mitä teen. Silloin se ei toiminut, mutta ehkä se vielä jonain päivänä toimii. Saa nähdä.”

Tankian käsittelee kyseistä ”manifestia” tuoreessa muistelmateoksessaan ”Down With The System”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy