Seventh Wonder Suomeen kolmelle keikalle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.11.2010

Melodisen ja progressiivisen metallin ilosanomaa julistava tukholmalainen Seventh Wonder saapuu kolmelle keikalle Suomeen. Yhtye esiintyy torstaina 11.11. Turun Klubilla, perjantaina 12.11. Jyväskylän Pub Katseessa ja lauantaina 13.11. Helvation-sisäfestareilla Helsingin Dante’sissa.

Seventh Wonder iski suomalaisten progemetallifanien tietoisuuteen varsinaisesti syksyllä 2008, jolloin ilmestyi bändin kolmas studioalbumi Mercy Falls (Lion Music). Äärimmäisen tarttuvilla kappaleilla ja mestarillisilla soitin- ja laulusuorituksilla kyllästetty teemalevy hullaannutti kuulijat ja keräsi pelkästään ylistäviä arvioita niin Suomen kuin muunkin maailman metallimusiikin printti- ja nettimedioissa. Mercy Falls nostettiin varauksetta genren kuuluisimpien konseptialbumeiden, kuten Queensrÿchen Operation: MindCrimen ja Dream Theaterin Scenes from a Memoryn rinnalle.

Seventh Wonderille kysessä on toinen mini-kiertue manner-Suomessa. Bändi soitti joulukuussa 2008 kaksi keikkaa Maarianhaminan Dino’s Barissa. Kesällä 2009 Seventh Wonder vieraili Hertturockissa Hankasalmella, Pub Katseessa Jyväskylässä ja Heavy Corner Barissa Helsingissä. Keikat keräsivät runsaasti yleisöä ja jättivät nälkää nyt nähtäville lisäkeikoille.

Vuonna 2000 perustettu Seventh Wonder julkaisee seuraavan levynsä, The Great Escapen (Lion Music) 3. joulukuuta.

Yhtyeen muodostavat laulaja Tommy Karevik, basisti Andreas Blomqvist, kitaristi Johan Liefvendahl, kosketinsoittaja Andreas ”Kyrt” Söderin ja rumpali Johnny Sandin

Seventh Wonderia Suomen keikoilla lämmittelevät Turussa paikallinen progeakti Simulacrum ja Jyväskylässä tamperelainen Status Minor. Helvation-festivaaleilla samana päivänä esiintyvät suomalaiset Battle Beast ja Merging Flare sekä ruotsalainen Nightingale.

Luetuimmat

Uusimmat