Shining – Lots Of Girls Gonna Get Hurt-EP

Seitsemän täyspitkää julkaissut Ruotsin Shining julkaisee eräänlaisena välituotoksena neljä cover-kappaletta sisältävän EP:n “Lots Of Girls Gonna Get Hurt”. Yhtyeen laulaja Niklas Kvarforth kommentoi tuotosta kertomalla, ettei sillä ole mitään tekemistä uuden Shining-materiaalin kanssa. Toivon mukaan mies puhuu totta, mutta samalla täytyy ihmetellä, miksi tämä piti sitten julkaista Shining-nimen alla? EP ei nimittäin todellakaan tarjoa yhtyeen faneille juuri mitään muuta kuin pahan olon ja päänsärkyä.

”Lots Of Girls Gonna Get Hurt” alkaa vielä ihan lupaavasti. Katatonia-coverointi ”For My Demons” kuulostaa jopa vahvemmalta kuin alkuperäisversio. Mutta mitä loppuun EP:n sisältöön tulee, niin Kentin, Imperietin ja Poets Of The Fallin valitseminen coverointiin on Shiningin kaltaiselta yhtyeeltä aivan käsittämätön veto. Etenkin, kun kappaleet kuulostavat juuri yhtä pliisuilta kuin alkuperäisetkin versiot.

EP:n parasta antia on ehdottomasti Niklas Kvarforthin vahvat vokaalit, kyllähän mies tällä tuotoksella todistaa osaavansa ihan oikeasti laulaa. Mutta olisi sitten julkaissut tämän vaikka omalla nimellään soolotuotoksena, sillä Shiningin jo entisestään hiukan murenevaa uskottavuutta tämänkaltainen popin lähestyminen nakertaa entisestään.

Nerokkaasta nimestä sekä vahvoista lauluista voi vielä muutaman pisteen Shiningia hyvittää, mutta yhtyeen todellisia faneja suosittelen pysymään kaukana tästä ja jäämään odottamaan seuraavaa täyspitkää. Mutta mikäli Kent ja Poets Of The Fall kuuluvat suosikkiyhtyeisiisi, niin ”Lots Of Girls Gonna Get Hurt” on ihan oiva julkaisu.

3/10

Kappalelista:
1.For My Demons (Katatonia-cover)
2.Utan Dina Andetag (Kent-cover)
3.Kung Av Jidder (Imperiet-cover)
4.Carnival Of Rust (Poets Of The Fall-cover)

http://www.myspace.com/shininghalmstad

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua