Sieltähän se tuli: Iced Earthin Jon Schaffer innoitti parodiayhtye Flattened Earthin perustamisen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.3.2021

Metallimaailmassa reagoitiin vahvasti Iced Earthin ja Demons & Wizardsin kitaristi Jon Schafferin osallistuttua loppiaisena Yhdysvaltojen kongressitalon mielenosoitukseen. Schaffer kuvattiin sisällä kongressitalossa, minkä jälkeen FBI julkaisi muusikon kuvan etsintäkuulutettujen joukossa.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Tammikuussa Schafferin raportoitiin antautuneen viranomaisille. Myöhemmin Iced Earthin solisti ja basisti ilmoittivat jättävänsä yhtyeen, ja Demons & Wizardsin Hansi Kürsch ilmoitti lopettavansa yhteistyön Schafferin kanssa. Iced Earth ja Demons & Wizards myös poistettiin Century Median artistiluettelosta.

Vakava asia on luonnollisesti synnyttänyt myös paljon vitsailuja ja internet-meemejä. Netissä kiertänyt vitsi, jossa Iced Earthia kutsuttiin Schafferin takia ”Flat Earthiksi” tai ”Flattened Earthiksi” on nyt inspiroinut myös bändin perustamiseen.

YouTubeen on nimittäin ladattu parodiahengessä Flattened Earth -yhtyeen kappale ”The Glorious LARP”, jolla käsitellään loppiaisen tapahtumia satiirihengessä. Sävellyksestä vastasi Brooks Rocco ja sanoituksista Matt Lee yhdessä Rich Hornerin kanssa. Rocco vaikuttaa myös thrash-yhtye Surfyerissa.

Voit ottaa parodiakappaleen haltuun alhaalta.