Slipknot – (Sic)nesses

Slipknot on yhtye, jonka nimen tietää jokainen metallia joskus kuunnellut henkilö. Yhtyeen debyyttialbumi ”Slipknot” löi yhtyeen nopeasti koko maailman tietouteen ja yhtye on siitä asti kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Tähän päivään mennessä yhtye on julkaissut neljä albumia, jotka ovat myyneet yhteensä yli 14 miljoona kappaletta maailmanlaajuisesti, sekä julkaissut neljä DVD:tä, joista viimeisin nimeltä ”(Sic)nesses” näki päivänvalon syyskuun 28. päivä RoadRunner Recordsin kautta.

Slipknotin uusin DVD julkaisu ”(Sic)nesses” on omistettu edesmenneen basistin Paul Grayn (#2) muistolle ja se sisältää kaksi eri levyä. Ensimmäinen näistä pitää sisällään konsertin kesän 2009 Download -festivaalilta Donington Parkista, Lontoosta ja toinen DVD pitää sisällään dokumentin yhtyeen ”All Hope Is Gone” kiertueesta, jonka on kuvannut yhtyeen jäsen Shawn ”Clown” Crahan sekä yhtyeen musiikkivideot uuteen levyyn liittyen.

Ensimmäinen DVD, joka sisältää keikan Download festivaaleilta 80 000 ihmisen edestä on todella silmiä hivelevää katseltavaa. Slipknot näyttää olevansa elämänsä kunnossa; soitto luonnistuu mutkitta, yhtye riehuu kuin viimeistä päivää ja vokalisti Corey Taylor on kuin piru mikin takana huutaen omat sisuskalunsa pihalle. Konsertti on loistavasti kuvattu ja kamerakulmia on riittävän paljon, jotta konsertin seuraaminen on helppoa ja yhtyeen kaikkien jäsenten jokainen liike on saatu nauhalle. Keikan settilista on laaja sisältäen yhtyeen hittejä alkuvuosilta kuten ”Surfacing” sekä ”Spit It Out” aina yhtyeen viimeisimpiin hitteihin kuten ”Dead Memories” sekä ”Psychosocial”, joten jokaiselle fanille on luvassa kappaleita siltä ”lempi” albumilta, mikä se sitten mahtaa ollakkaan. Jo pelkästään 80 000 ihmisen näkeminen lavalta saa kylmät väreet iholle ja kun tähän lisää vielä Slipknotin energisen ja raivokkaan live shown päälle on tunnelma DVD:llä käsin koskeltava alusta loppuun asti.

Toinen levy kattaa dokumentin nimeltä ”Audible Visions of (sic)nesses”, joka on siis 45-minuutin dokumentti yhtyeen ”All Hope Is Gone” kiertueesta. Dokumentista en ainakaan itse paljoakaan irti saanut, koska siihen on vain liitetty erilaisia sekavia pätkiä yhtyeen kiertueilta ja keikkapaikkojen ulkopuolilta. Dokumentin on varmaan tarkoituskin olla vähän erilainen kuin normaali kiertue dokumentti, mutta mielestäni se on tehty aivan liian sekavaksi, jotta katselija siitä mitään järkevää irti saisi.

Vaikka ”(Sic)nesses” sisältääkin mielestäni todella turhan ja mitäänsanomattoman 45-minuutin dokumentin yhtyeen ”All Hope Is Gone” kiertueesta, on tämä julkaisu ehdottomasti hankkimisen arvoinen jo pelkästään yhtyeen upean Download festivaalin keikan takia. Keikan lisäarvoa nostaa vielä sillä esiintyvä Paul Gray (#2), joka menehtyi toukokuun 24. päivä Des Moinesissa, Iowassa hotelli huoneessa. Koska yhtye on tällä hetkellä tauolla eikä ole varmuutta palaako yhtye enää koskaan yhteen, on ”(Sic)nesses” sillä välin ehdottomasti hankkimisen arvoinen ostos. Se kuvaa loistavasti kuinka massiivinen ja mahtava yhtye Slipknot on ja kuinka metallimaailma tulee menettämään yhden kirkkaimmista tähdistään, jos yhtye päättää lavoilta lopullisesti vetäytyä!

9/10

Kappalelista:

01. 742617000027
02. (sic)
03. Eyeless
04. Wait and Bleed
05. Get This
06. Before I Forget
07. Sulfur
08. The Blister Exists
09. Dead Memories
10. Left Behind
11. Disasterpiece
12. Vermilion
13. Everything Ends
14. Psychosocial
15. Duality
16. People=Shit
17. Surfacing
18. Spit it Out

www.myspace.com/slipknot1

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua

2 kommenttia

  1. Sen verran tahtoisin vain kysyä, että onko arvostelija nähnyt Slipknotin Disasterpieces-dvd:tä? Ja jos on niin onko tämän dvd:n jälki verrattavissa kyseiseen teokseen?

  2. Arto Mäenpää Arto Mäenpää

    Olen kyllä joskus nähnyt sen ja muistaakseni myös siinä se keikka osio oli ainakin todella hyvä niinkuin tässäkin…. Niistä Disasterpiecesin extroista (jos siinä semmosia oli) niin en kyllä enää kauheasti muista…