Snow White’s Poison Bite – The Story Of Kristy Killings

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.11.2010

Aiemmin jonkinlaista disney-screamoa veivannut Snow White’s Poison Bite on fanien iloksi saanut ulos kokopitkän albumin. Vaikka yhtyeen nimi muistuttaakin vielä satutaustoista, ovat laulujen teemat siirtyneet kauhutarinoihin ja musiikkiakin on laajennettu pelkästä screamosta mm. pop-punkin suuntaan.

”Kristy Killings” sisältää kaikkea; paljon laulaja Allanin tunnistettavaa nopeaa laulutyyliä, örinää, brutaaleja breakdowneja, popahtavaa rallattelua ja melodisia kertosäkeitä. Levyn taiteellinen, henkinen ja tunteellinen arvo on silti nolla. Edellämainittujen sijaan satsataan viihdearvoon jonka onnistumisesta voi myös olla montaa mieltä. Kliseisellä teinikauhuteemalla varustetun levyn voisi kuitenkin olettaa uppoavan muutamaan identiteettikriisiä potevaan emoskenen edustajaan.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Pakko se on myöntää. Olen ehkä väärä henkilö arvostelemaan tätä levyä. Ainakin jos tarkoitus olisi saada kehnolle levylle hyvä arvostelu. Soitannallisesti bändi toimii hyvin mutta biisinrakentelu ja sovitus ei kanna läpi albumin yhtä hyvin. Muutamassa biisissä on onnistuttu paremmin ja hyväntuulinen ”The End Of Prom Night” on Snow White’s Poison Bite:a parhaimmillaan. Joskus tarttuva kertosäe ja selkeä rakenne riittävät. Ilman ainuttakaan breakdownia.

Splattersplatterbloodsplatter” kappaleesta löytyvä lause, ”This is a massacre, so kill yourself” on jokseenkin osuva tiivistys levyn herättämistä tunnelmista. 11 biisin sekametelisopan sijaan olisi mukavampi kuunnella vähemmän biisejä sisältävä, paremmin rakenneltu kokonaisuus. Bändillä olisi edellytykset tehdä tarttuvia pop-punkralleja ja hieman vakavammalla asenteella varustettuna se voisi laajentaa kuulijakuntaansa teinitytöistä myös muihin ihmisiin. Arvostelija ei kuitenkaan voi neuvoa bändejä tekemään parempaa musiikkia sillä makuasioista ei voi tunnetusti kuin kiistellä. Toivon vilpittömästi että ”The Story Of Kristy Killings” tavoittaa kuulijansa. Itse en kohdeyleisöstä tämän kauemmaksi voisi päästä.

5/10

Kappalelista:

1. Symphonies For The Damned
2. Valentine’s Doom
3. Darling, This Movie Was Filmed In Horrorwood On The Thirteenth
4. The End Of Prom Night
5. Down In The Morgue
6. Kristy Killings
7. SplatterSplatterBloodSplatter
8. Serial Killer Girl (Come On, Come On, Kill Me)
9. Let’s Get Dead With The Living Dead
10. We All Know The Wedding Is Over
11. The Dreadful Lullaby

www.myspace.com/snowwhitespoisonbite

Kirjoittanut: Oula Maaranen

7 comments on “Snow White’s Poison Bite – The Story Of Kristy Killings”

 1. Nico

  melkeinpä samaa mieltä arvostelijan kanssa, loisto arvostelu.

  3/10 oma arvosana.

 2. Tommi Hämäläinen

  Itse en oo vielä levyä kuullu mut tää kyl kertoo sen luonteesta aika paljon. Eli samoilla linjoilla Nikon kanssa, loistava arvostelu!

 3. Jare Kommari

  Levystä en ole (vielä) mitään mieltä, joskin youtubessa vastaan tulleet pari raskaampaa biisiä kyllä yllättivät positiivisesti.

  Mutta ihmettelen että jotkut kehuu arvioita josta löytyy rivi ”Pakko se on myöntää. Olen ehkä väärä henkilö arvostelemaan tätä levyä. ”
  Olen aina vihannut tällaista asennetta. Jos ei ole ammattitaitoa astua oman musiikkimakunsa ulkopuolelle niin silloin on parempi pysyä vain oman mielimusansa parissa, eikö?

  Ja toisaalta pari tätä ennen silmiin sattunutta arviota (Soundi, Impriumi) olivat melko kehuvia, joten sikälikin suhtaudun tähän vähintään skeptisesti… mutta kuuntelenpahan levyn ensin.

 4. Oula

  Pahoittelen jos tuo yksi lause aiheutti hämmennystä. Olen perehtynyt myös screamosceneen itseasiassa aika paljonkin. Pudotit pois tuosta lainauksesta sen tärkeimmän lauseen: ”Olen ehkä väärä henkilö arvostelemaan tätä levyä. Ainakin jos tarkoitus olisi saada kehnolle levylle hyvä arvostelu.” :=)

 5. Marko

  Olihan tämä nyt hirveetä paskaa! kolarin meinas autolla ajaa ku tätä paskaa kuuntelin.

 6. mo

  PASKAAAAAAA

 7. Susku

  Ihan hirveetä kuraa :D:D

Comments are closed.