Soolo-EP:n julkaiseva Blues Pills -kitaristi Dorian Sorriaux Kaaoszinen haastattelussa

Dorian Sorriaux. Kuva: Niño Obenza

Ruotsalaisesta Blues Pills –yhtyeestä tunnetuksi tullut ranskalaiskitaristi Dorian Sorriaux julkaisee ensimmäisen soolo-EP:nsä kesäkuun lopussa Soulseller Recordsin kautta. Yhteensä neljästä kappaleesta koostuva ”Hungry Ghost” –nimeä kantava EP on äänitetty Ruotsin Örebrossa yhteistyössä Blues Pills-basisti Zack Andersonin kanssa. Kaaoszine sai mahdollisuuden haastatella soolouraansa aloittelevaa Sorriauxia noin kuukautta ennen EP:n ilmestymistä.

 

Tervehdys, Dorian! Mitä kuuluu? Pitääkö kiireistä keikkakesää?

Dorian: Kiitos, kuuluu oikein hyvää! Kesällä pitää kiirettä, etenkin heinäkuussa.  Keikkakesä starttaa kunnolla muutaman viikon kuluttua, kun toimin lämppärinä Rival Sons –yhtyeelle muutaman keikan verran, minkä jälkeen heinäkuussa lähden Euroopan-kiertueelle lämmittelemään lauteita Myles Kennedylle. Välissä teemme myös keikkoja Blues Pillsin kanssa.

Onnittelut jo etukäteen ensimmäisestä soolo EP:stäsi – ”Hungry Ghost” ilmestyy kesäkuun lopussa. Miten kuvailisit ilmestyvää EP:tä ja oletko tyytyväinen lopputulokseen?

Dorian: Kiitos onnitteluista! Kuvailisin soolotuotantoni olevan lähinnä psykedeelistä rockia ja 60-luvulta inspiraationsa hakevaa folkia. Se perustuu akustiseen kitaraan ja vokaaleihin, ja siinä on nostalginen tunnelma. Soolotuotantoni edustaa intiimimpää puolta minusta musiikillisesti. Minulla ja Zackilla (Anderson, Blues Pills-bändikaveri ja ”Hungry Ghost” –EP:n tuottaja) oli yhtenäinen visio siitä, mitä ollaan tekemässä ja miltä sen tulisi kuulostaa, joten olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen. 

Millainen kirjoitusprosessi EP:n neljän kappaleen takaa löytyy? Kirjoititko kaikki kappaleet itse, vai käytitkö paljon ulkopuolista apua?

Dorian: EP:n kirjoittamiseen meni kokonaisuudessaan noin puolisen vuotta. Viime vuoden loppupuolella kirjoitin kappaleita oikeastaan joka päivä, ja nämä neljä valikoituivat levylle. Kirjoitin kaikki kappaleet itse, tosin ”Need to Love” oli vielä kesken, kun menimme studioon, joten sen työstimme Zackin kanssa yhdessä valmiiksi paikan päällä.

Bändikaverisi Zack toimi siis EP:n tuottajana. Millainen levytysprosessi oli? Millaista oli työskennellä yhdessä Blues Pills-bändikaverisi kanssa?

Dorian: Se oli mahtavaa. Zackin kanssa on mukavaa työskennellä, sillä olemme soittaneet musiikkia yhdessä jo kuuden vuoden ajan ja esiintyneet yhdessä sadoilla keikoilla. Olimme puhuneet levyn toteutustavasta etukäteen, ja halusimme pitää soundin niin autenttisena ja elävänä, kuin mahdollista. Nauhoitimme lauluosuudet ja kitarat yhdellä mikillä 8-raitaiselle nauhurille. Useat musiikkituottajat eivät haluaisi nauhoittaa sillä tavalla, vaan suosivat mieluummin digitaalisempaa nauhoitustapaa ja useita mikrofoneja. Zackin kanssa tämä toteutustapa onnistui helposti, ja jaoimme yhtenäisen mielipiteen siitä, miltä valmiin levytyksen tulisi kuulostaa.

Myös toinen Blues Pills-bändikaverisi, Rickard Nygren (yhtyeen kiertuejäsen, kitara ja koskettimet), vieraili studiossa, ja sinulla oli studiossa myös toinen vieras, Emelie Sjöström (vibrafoni). Miten heidän panoksensa kuuluu EP:llä?

Dorian: En tahtonut dubata liikaa, mutta halusin kuitenkin jonkin verran vibrafonia ja Fenderin Rhodes –pianoa mukaan. Molemmat vierailijat oppivat kappaleet hyvin nopeasti ja tekivät loistavaa työtä. Heidän panoksensa lisäsi syvyyttä EP:n soundiin, ja he soittivat juuri oikeat asiat juuri oikealla tunteella.

Olet kertonut, että EP:ltä löytyvät kappaleet ovat sinulle hyvin henkilökohtaisia. Löytyykö niiden joukosta jokin lempikappale, vai ovatko kaikki kappaleet yhtä lähellä sydäntäsi?

Dorian: Kaikki kappaleet ovat yhtä lailla tärkeitä, eikä minulla ole varsinaista lempikappaletta. ”Need to Love” – kappale on tosin sellainen, joka on kasvanut yhä läheisemmäksi itselleni, ja sen jakamista kuuntelijoiden kanssa odotan erityisen paljon.

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmat soolourasi suhteen, voimmeko odottaa sinulta kokopitkää levyä lähiaikoina?

Dorian: Kyllä, sain kokopitkän levyn kirjoittamisen hiljattain valmiiksi. En tosin vielä tiedä, milloin levy tulee ulos, sillä valmistelu vaatii aina aikaa. Tällä hetkellä keskityn myös keikkailuun. Soitan soolokeikkojen ohella Blues Pills –keikkoja ja alamme luultavasti työstää uusia kappaleita bändille pian.

Onko Suomen-vierailua odotettavissa?

Dorian: Kierrän heinäkuussa Eurooppaa Myles Kennedyn kanssa, mutta Suomen päivämääristä ei ole ollut puhetta. Toivottavasti pääsisin käymään pian, sillä Suomen-vierailut ovat aina olleet mahtavia ja minulla on ollut todella hauskaa soittaessani siellä!

Lopuksi, minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää Kaaoszinen lukijoille ja suomalaisille faneillesi?

Dorian: Kiitos kaikille, jotka lukevat tämän haastattelun ja ovat kiinnostuneita musiikistani. Toivottavasti pääsen pian Suomeen ja soittamaan keikkoja kauniissa kotimaassanne!

 

Dorian Sorriaux – ”Hungry Ghost” ilmestyy perjantaina 29. kesäkuuta.

”Hungry Ghost” -EP:n kansitaiteesta vastaa taiteilija Chekou Cantú Garcia

 

www.facebook.com/spacedorre

 

Kirjoittanut: Hilkka Aarela

Kommentoi julkaisua