Sorkka – Toinen Jae

2010 Perustettu Sorkka soittaa suomeksi laulettu raskasta metallia. Bändin uran toinen demo ”Toinen Jae” on nyt Kaaoszinen arvostelussa.

Pari viime vuotta ovat olleet hyviä vuosia suomenkieliselle raskaammaalle musiikille. Sotajumala, Synestesia, Kameleontti ja Kalmantach ovat niittäneet satoa, ja tähän porukkaa liittyy myös Sorkka uudella demollaan. ”Toinen Jae” sisältää neljä suomeksi matalalla huudolla vedettyä biisiä, joissa raskaat kitarat runnovat kappaleita eteenpäin. Rummut nakuttavat taustalla mukavasti ja tuotanto on ammattimaista. Vokalistin selkeästi artikuloitu huutolaulanta on ehdottomasti parasta bändissä. Kaverilla on todella matala ääni, joka iskee kuin leka päähän demon alkaessa.

Sorkan death metal on iskevää ja sopivan simppeliä, jotta biisit jäävät heti päähän soimaan. Demon kaikki neljä biisiä on soitettu reippaalla tempolla ja tiukkuus pysyy yllä loppuun asti. Eli mitään puhtaita lallatteluja ei ole luvassa. Kitarasooloja on heitelty reippaasti biiseihin, ja ne on soitettu varsin hyvin. ”Toinen Jae” -demon paras biisi on mielestäni toisena tuleva ”Dystopia”, joka antaa bändistä parhaan kuvan ja sisältää iskevän kertosäkeen.

Sorkka kuuluu niihin bändeihin, joille toivon menestystä. Bändin musiikki on raskasta ja eroaa nykyään pinnalla olevista suomenkielisistä bändeistä reippaasti. Olisiko aika heittää Mokomat yms. romukoppaan ja ottaa vastaa uusi suomenkielisen metallin sukupolvi?

9/10

Kappalelista:
01. En Murru
02. Dystopia
03. Egojen Valtakunta
04. Manipuloinnin Mestarit

www.myspace.com/sorkkaband

Kirjoittanut: Janne Partanen