The Soulles – Isolated

Aikaisemmin Ignominious Incarceration-nimellä tunnettu mutta nykyään The Soulless nimeä käyttävä englantilainen melodista death metallia soittava rykmentti on saanut valmiiksi uuden albuminsa. Albumin nimi on ”Isolated” ja sen julkaisijana toimii .

Musiikillisesti bändi liikkuu melodisen deathin sekä metalcoren välimaastossa ja vaikutteita on kuultavissa niin Entombedista, kuin esim. Unearthistakin. Levyn avausraita ”Unaltered” kuulostaa kovin tutulta, vaikka en olekaan yhtyettä aikaisemmin kuullut. Eli mitenkään genrejä uudistavasta tai mullistavasta yhtyeestä ei ole kyse, mutta hemmetin hyvää poljentoa brittiläiset kuitenkin kuuntelijalle tarjoilevat. Levyltä puuttuu metalcorelle tyypilliset puhtaan/huuto-laulun vuorottelut, joista yleensä toinen osa pettää aina. Vokalisti Andy Wardle karjuu raivokkaasti läpi koko levyn ja mikäs siinä, hyvältähän tuo kuulostaa.

Vaikka pääpaino onkin suoremmassa tykityksessä, niin teknisyyttä yhtyeeltä myös löytyy. Ainoastaan neljäs raita ”13th Morning” rauhoittaa tilannetta hetkeksi, mutta tosiaan vain hetkeksi, kyseessä kun on reilun minuutin pituinen piano tunnelmointi. Seuraava kappale, ”New Perspective” kuitenkin palaa tuttuun ja turvalliseen tykitykseen. Pieni ripaus omaperäisyyttä ei tietysti olisi tällekään ryhmälle pahitteeksi, mutta hyvin tämä potkii näinkin. Yhtye ammentaa hyvin genrensä perusasioista, mutta saa kappaleet toimimaan niin hyvin, ettei albumia kuunnellessa tule niitä tuskaisia puudutuksen hetkiä. Asiaa auttaa tietysti sekin, että levyltä on karsittu kaikki ylimääräinen pois. Levy sisältää yksitoista raitaa, joista kymmenen ovat varsinaisia kappaleita ja kokonaiskestoa levylle tulee 33 minuuttia. Tässä on siis oivallettu se tosiasia, ettei levylle ja kappaleille tarvitse turhaan yrittää saada lisää pituutta, se kun yleensä rupeaa kuulostamaan väkisin puurtamiselta.

”Isolated” on toimiva paketti ja aika näyttää mihin suuntaan tämä yhtye etenee – vai jääkö se paikalleen. Ainakin tämän näytön perusteella tulen seuraamaan yhtyeen tekemisiä jatkossa.

7/10

Kappalelista:

1.Unaltered
2.The Path
3.Earthbound
4.13th Morning
5.New Perspective
6.Clones
7.Revelation
8.Our Return
9.Unite Us
10.You Are Nothing To Me
11.Without Heart

http://www.myspace.com/wearethesoulless

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua