Static-X ja Dope joutuivat törkeän ryöstön kohteeksi: varkaat veivät 200 tuhannen dollarin edestä musiikkilaitteistoa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 28.4.2020

On aina suututtavaa kuulla, kun muusikot joutuvat varkauden kohteeksi. Varkaiden matkaan lähtee usein paitsi arvokkaita soittimia ja tarvikkeita, myös sellasiaikin soittimia, joiden tunnearvoa ei voi rahassa mitata. Viime vuonna esimerkiksi Full Of Hell ja Lamb of God joutuivat varkauksien kohteeksi.

Nyt vuonna 1994 perustettu industrial metal -yhtye Static-X on ilmoittanut, että bändi on joutunut mittavan varkauden uhriksi. Bändin julkaiseman tiedotteen mukaan varkaat tunkeutuivat yhdessä vaihtoehtometalliyhtye Dopen kanssa pidettyyn varastoon, josta heidän mukaansa lähti yli 200 tuhannen dollarin edestä musiikkilaitteistoa. Static-X on tehnyt rikosilmoituksen Los Angelesin poliisille.

”Suurin osa meistä on linnouttautunut koteihinsa. Ne, jotka eivät ole, kokevat tämän hetken ilmeisesti loistavana aikana varkaudelle”, Static-X:n rumpali Ken Jay kommentoi.

Varkaiden mukaan lähti monta LED-videonäyttöä, 2 rumpusettiä, yli 40 symbaalia, paljon kallista äänentoistokalustoa, mikrofoneja, laitetelineitä sekä taustalakanoita. Bändit ovat jakaneet julkisesti listan varastetuista tavaroista, joista on julkaistu myös valokuvia.

Dopen solisti Edsel Dope kommentoi tapahtunutta:

”Tätä on hankalaa niellä. Bändimme ovat pieniä yrityksiä, jotka ovat kehittäneet ja kasvattaneet kiertuekalustoaan vuosien ajan. On vaikeaa laskea, miten paljon aikaa ja vaivaa on nähty jo pelkästään tekniikkaan ja audiovisuaaliseen puoleen. Siinä on paljon rahaa pelissä. Me omistamme kaiken laitteiston itse, ja olemme rakentaneet bisnestämme vuosien ajan kovalla työllä ja jatkuvalla bändiimme sijoittamisella.

Tiedostamme toki lopulta, että on olemassa paljon vakavampiakin asioita maailmalla. Haluamme lähettää positiivisuutta kaikille tässä hullussa ajassa. Pysykää turvassa, suojelkaa itseänne ja pitäkää toisistanne huolta.

Opimme tästä tapauksesta, ja aiomme aloittaa jälleenrakentamaan nyt kun on hiljaisempaa aikaa. Aiomme toimia varoittavana esimerkkinä muille.

Pysykää turvassa ja nähdään pian!”