Monarque, Steelfest 2019

Steelfest avautuu kokemastaan painostuksesta muuttaa ohjelmistoaan: ”Meidän täytyy laittaa tälle stoppi”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.9.2021
Monarque, Steelfest 2019

Uutisoimme eilen sivustollamme metalliyhtye Sodomin saamasta palautteesta Steelfestia koskien. Moni bändin fani kertoi pettyneensä siihen, että bändi esiintyy Steelfestilla NSBM-yhtyeiden eli kansallissosialististen black metal -bändien ollessa mukana tapahtumassa.

Nyt festivaali itse kertoo sosiaalisessa mediassa saaneensa yhteydenottoja osallistujiensa agentuurien kautta, joissa vaaditaan festivaalia harkitsemaan esiintyjiään vielä uudemman kerran.

”Meihin on otettu yhteyttä joiltakin (ei kaikilta) artistitoimistoilta/johtokunnilta, jotka edustavat joitakin bändejä, joiden on tarkoitus esiintyä Steelfest 2022 -tapahtumassa. HUOM! Emme siis ole puhuneet bändien kanssa suoraan tästä asiasta. Emme tiedä, mitä kaikki bändit tai niiden jäsenet (jotka ovat yhteydessä näihin toimistoihin) ajattelevat tästä tilanteesta. Näillä 2-3 toimistolla oli pääasiassa yksi viesti. Steelfestin tulisi harkita uudelleen kokoonpanoaan ”tai muuten”, festivaali kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Päivityksessään Steelfest kertoo pyytäneensä tarkempia tietoja ongelmallisiksi katsomistaan artisteista. Festivaalin edustajat saivat yhteensä 12 bändin listan, joita tulisi puntaroida uudelleen.

”Luvassa on ehkä vielä lisääkin listoja. Steelfest ei voi neuvotella tai antaa kolmansien osapuolten vaikuttaa siihen, mitkä yhtyeet voivat soittaa Steelfestissä tai muissa tapahtumissamme. Ymmärsin myös syyllistyneeni näille agentuureille aivan liian kiistanalaisen sekoituksen luomiseen. Tämä genre on heille pelkkää rahaa.”

”Meidän täytyy laittaa tälle stoppi. Emme voi olla sidottuja tällaiseen keskusteluun ja minkään kolmannen osapuolen valvomina, emmekä voi aina tarkistaa virastojen tai muiden tahojen ja heidän ’ammattilaistensa’ tekemiä päätöksiä tai mitata minkäänlaista sosiaalista painostusta joku artisti voi saada, ja että minkä bändin on ok soittaa Steelfestissä tai ei.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy