Steelfest-yleisöä 2019

Steelfest julkisti uusia bändejä tämän kevään festareille: Hyvinkäällä nähdään esimerkiksi Sigh, Corpus Christii ja Sarkrista

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 16.1.2022

Toivottavasti vuoden 2022 toukokuussa päästään jo nauttimaan festarielämästä, ja mikäpä sen loistavampi tapa aloittaa festarikesä kuin Hyvinkään Villatehtaalla 10-vuotista taivaltaan juhlistava Steelfest Open Air. Festari julkisti tänään nipun bändejä line-upiinsa.

Suomalaisista bändeistä Steelfestillä kuullaan viime vuonna mahtavan debyyttinsä julkistanutta Malignamentia. Levy nousi heittämällä vuoden 2021 parhaimmistoon, joten tämä on mieluisa julkistus. Steelfestin ja Steelchaoksen vakikävijä on Morgal, joka nähdään Villatehtaalla myös toukokuussa. Sargeistia tuskin tarvitsee alan tuntijoille esitellä, ja tätäkin hienoutta kuullaan Steelfesteillä 2022. Myös kouvolalainen Aegrus julistaa sanomaansa Steelfestin yleisölle, ja tekee sen varmasti mieleenpainuvasti.

Maamme rajojen ulkopuolelta Steelfestiin saapuu yhdysvaltalainen pakanallinen Maquahuitl, brasilialainen black/death-akti Beelzeebubth, joka maistuu varmasti esimerkiksi Sarcófagoa diggaileville. Saksalainen Sarkrista sai kylmät väreet kroppaan edellisillä Suomen-keikoillaan, joten tätä satanistista julkistusta ei kannata missata. Maanmiehensä Nargaroth on nähty Steelfesteillä ennenkin, ja uusinta saadaan tänä keväänä. Ranskasta Hyvinkäälle saadaan Cénotaphe. Portugalilaista Corpus Christiitä ei Suomessa turhan usein ole nähty, vaikka bändillä on jo kilometrejä takanaan melkoinen määrä, mutta keväällä tähänkin tulee korjausliike Steelfestin taholta. Monikansallisen Doedsvarngrin soittajien cv:t ovat kilometrin mittaiset, joten eipä ole heikko esitys tämäkään. Ja kun bändin vokaaleista vastaa Anders O. Hansen (myös esim. Nordjevel), on luvassa varmasti mahtava live-kokemus. Serbialainen The Stone on operoinut jo viime vuosituhannelta lähtien, ja nyt sekin saadaan Hyvinkäälle nähtäväksi. Varsinainen pitkän linjan kulkija on myös Kolumbiasta saapuva, vajaa kymmenen vuotta sitten uudelleen aktivoitunut Blasfemia, jonka black/thrash tuskin jättää kuulijoitaan kylmäksi. Eksoottista black metalia Japanista tarjoilee puolestaan eräänlaista kulttisuosiota nauttiva Sigh, joka sekään ei ole uusi tekijä skenessä.

Lisää bändijulkistuksia festarille on tulossa vielä myöhemmin, joten pelkästään näillä ei Steelfestin 10-vuotisjuhlia vietetä.

Sunnuntaina Steelfest järjestää myös varsin oivan viimeisen festaripäivän aloituksen otsikolla ”Bbq, booze, beer and madness”. Luvassa on kunnon barbeque-bileet festarialueen sisälavan tiloissa. Tässäpä hieno tapa kuivatella kolmen festaripäivän hikeä karonkkatyyliin ennen päivän bändejä. Lippuja riittää 300 ensimmäiselle.

Sunnuntaina järjestetään myös Steel and Fire -festival, jossa sepät takovat työnäytöstyyliin. Tuotteita on tulossa myös myyntiin asti.

Steelfestin majoitusliput ovat myös jo tulleet myyntiin. Tarjolla on koulu- ja leirintämajoitusta festarialueen välittömässä läheisyydessä. Jos siis hotellimajoitus tuntuu liian hintavalta, niin tässä hyvä vaihtoehto sille. Itse festarin lipuista on myyty jo yli puolet, joten itse festarilippukin kannattaa hoitaa ajoissa, ettei jää paitsi näistä bileistä.

https://steelfest.fi/steelfest-2021/ 

https://www.facebook.com/steelfestopenair