Stereoids – Stereoids

2011 Kuopiossa perustettu Stereoids soittaa energistä punkkia, jossa tarttuvat melodiat ovat pääosissa. Nyt arvostelussa on bändin nimeä kantava debyyttidemo.

Bändi kertoo esikuvikseen sellaiset nimet kuin Misfits, Clash, Social Distortion ja Backyard Babies. Samaan listaan vois kyllä heittää irlantilaisen Dropkick Murphysin, sillä Stereoidsilla on samaa hyväntuulisuutta musiikissaan. Tämä on todellakin mukana rallateltavaa punkrockia, jossa kertosäkeet on tarttuvia ja fiilis on läpi biisien korkealla. Puhtaasti lauletut kappaleet kulkevat tasaisesti eteenpäin simppeleiden kitarariffien saattelemana. Tuotanto on laadukasta ja soittimet soivat niin kuin pitääkin.

”Stereoids” sisältää kuusi biisiä ja kestoa demolle kertyy 17 minuuttia. Kappaleet ovat reippaalla tempolla soitettuja ja pääosissa on hyväntuulisuus. Biisien riffit ovat periteistä punk-meininkiä ja vokaalit hoidetaan todellakin puhtaasti. Punkissa ei tietysti vokalistin tarvitse olla mikään äärettömän hyvä, mutta Stereoidsin vokalistin ikä kuuluu pahasti laulusta. Nooh, kyllä se vuosien tullessa korjaantuu ja madaltuu. Demon biisit ovat hyvin samankuuloisia, mikä nyt ehkä vähän kuuluukin tämäntyyliseen musiikkiin, mutta tuppaa häiritsemään useamman kuuntelun jälkeen. Jokin hitaampi biisi olisi tuonut hyvää vaihtelua demoon. Itselleni upposi parhainten ”Ghoul”-biisi, koska zombihommat toimivat aina punkissa ja kappaleessa on havaittavissa Misfitsin vaikutus bändin musiikkiin.

Stereoidsin debyytti on ihan ok matskua, siinä on aloittelevan bändin vikoja mutta myös paljon hyvää. Jos kivasti mukana rallateltava punk toimii, niin toimii tämäkin. Seuraavalle julkaisulle vähän monipuolisuutta biiseihin ja enemmän viskiä vokalistille, niin hyvä tulee.

6/10

Kappalelista:
01. 9 to 5
02. Janie
03. Ghoul
04. Rudi (Come and Go)
05. Queen of the Damned
06. Boys Night

http://www.myspace.com/stereoidsband

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua