Stonerin ja doomin huuruista rockia – arviossa Holy Lifen ”I.O.B.W.”

Lahtelainen rockyhtye Holy Life toi markkinoille tänä vuonna toisen julkaisunsa ”I.O.B.W.:n”. Erikoisesti nimetty albumi pitää sisällään kuusi erilaista kappaletta, jotka haiskahtavat hielle, stonerille ja hivenen doomille.

”I.O.B.W.” nimi juontaa juureensa Black Sabbathiin ja albumin taustoista voit lukea enemmän tästä haastattelusta. Holy Life julkaisi vuonna 2016 esikois-EP:n ”Down With The Lordin”, joka on soundiensa suhteen samantyylinen kuin ”I.O.B.W.”. Uusin julkaisu ei kuitenkaan ole niin aggressiivinen kuin edeltäjänsä, mutta sitäkin monipuolisempi. Esimerkiksi muhkeasti groovaavaa aloitusraita ”Intro: Hobo Sapiens” saa vangittua heti kiinnostuksen. Levyltä löytyy myös rauhallista antia hypnoottisten ”The Beyonder” ja ”Abyssinian Sunset” -kappaleiden muodossa. Luonteidensa puolesta ne puhuttelevat kuuntelijaa eri lailla kuin raskaammat kappaleet. Vastaavasti ”Hail Self” ja ”The House Of Nebula” ovat röyhkeän koukuttavia, joissa riffit pörisevät yhtä komeasti kuin valtavat moottorit Amerikanraudoissa. Myös vokalisti Vedenpään vaikeroiva tulkinta antaa lisänsä kappaleiden täyteläisiin soundeihin.

Holy Lifen uusin julkaisu on moni-ilmeinen, joten sitä ei kannata kuunnella hätiköiden. Itse ainakin sain albumista kunnolla irti vasta useamman kuuntelukerran jälkeen. Etenkin ”The Beyonderia” ja ”Abyssinian Sunsetia” kannattaa makustella huolella, sillä Holy Life on saanut loihdittua näihin molempiin todella mielenkiintoiset tunnelmat. Äänimaailmansa suhteen ”I.O.B.W.” on välillä rujo ja raivokas, välillä rauhallinen ja kolkko. Levy kuulostaa harkitulta kokonaisuudelta, jota on mukava kuunnella. Mikäli satut pitämään stoner- ja doom-vivahteisesta rockista, ”I.O.B.W.” on sinun valintasi.

7½/10

Kappalelista:

  1. Intro: Hobo Sapiens
  2. Hail Self
  3. The House Of Nebula
  4. The Beyonder
  5. Lifestyle Indian
  6. Abbyssinian Sunset

Holy Life Facebookissa

I.O.B.W. Spotifyssa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua