Suomipunkin 2000-luvun jättiyhtye Pää kii julkaisee toisen albuminsa lokakuussa

Pää kii julkaisi debyyttialbuminsa 30.11.2012. Nokkamies Teemu Bergmanin usein kyyniseen ja renttuiseen verhoon puetut mutta aina lopulta humaanit lyriikat, tappavan tehokkaat melodiat ja Lauri Elorannan huolettoman napakka tuotanto nostivat albumin syystäkin yhdeksi suomalaisen punkin klassikkolevyistä. Monta Bergmanin biisiä on julkaistu debyytin jälkeen sekä Pää kii -yhtyeen että lukuisten hänen muiden kokoonpanojensa toimesta. Laatu on aina säilynyt ja näkemys pysynyt terävänä.

Kaksi vuotta sitten yhtye pelästytti faninsa ilmoittamalla bändin silloisen kokoonpanon tulleen tiensä päähän. Bändiä ei kuitenkaan kuopattu kokonaan, vaan vuoden 2018 Pää kii -yhtyeessä soittavat alkuperäiskokoonpanon Bergmanin ja basisti Vekku Vartiaisen lisäksi muun muassa The Heartburnsista ja Juice Normaalista tuttu Antti Leppäniemi (kitara) sekä Heikki Laaksomies (rummut).

Nahkansa luoneen Pää kii -yhtyeen kakkosalbumin nimi on “Jos huonoo onnee ei ois mul ei ois onnee ollenkaan”. Se julkaistaan 19. päivä lokakuuta Stupido Recordsin toimesta. Esimakua albumilta saadaan kappaleen nimeltä “Sä veit mun levyt kirpparille” muodossa 19. päivä syyskuuta. Voit katsoa albumin tiedot tästä:

PÄÄ KII: JOS HUONOO ONNEE EI OIS MUL EI OIS ONNEE OLLENKAAN
Vinyyli / cd / digi
TWINLP200 / TWINCD200
Julkaisupäivä: 19.10.2018
P&C 2018 Stupido Records

Äänitys, miksaus ja tuotanto: Lauri Eloranta / Jätemäen ääni -studio

A-puoli
1. Takaisin työttömyyskortistoon
2. Isieni maa
3. Koira lähtee piikille
4. Sä veit mun levyt kirpparille
5. Sweet home Kouvola
6. Nyt mä haluun haistaa hieman liimaa

B-puoli
7. Aina jonon viimeinen
8. Mr Masennus
9. Yksi musta minuutti
10. Tie kotiin
11. Rautamies ruostuu

Kommentit