Yleisö

Suurten promootiofirmojen johtajat eivät usko isojen kiertueiden tapahtuvan ennen kesää 2021

Kirjoittanut Jani Lahti - 27.5.2020

Amerikan suurimpien konsertti- ja kiertuepromoottoreiden kuten Live Nation Entertainmentin, AEG Presentsin ja Creative Artists Agencyn johtavat tahot ovat käytännössä luovuttaneet uusien isojen kiertuejärjestelyiden suhteen vuoden 2020 osalta ja suunnanneet katseen jo kohti vuotta 2021.

Vaikka Yhdysvaltojenkin tilanne koronaviruksen aiheuttaman kriisin jäljiltä näyttää tällä hetkellä siltä, että keikkapaikkoja tullaan avaamaan paikkakuntakohtaisesti, ei niiden avaamisen turvallinen toteuttaminen ole kaikkialla välttämättä mahdollista. Määräysten mukaan jokaisen yleisötilaisuuden järjestäjän pitäisi kyetä turvaamaan ihmisten liikkuminen ilman tungosta, ja koronavirustesteistä sekä kasvomaskeista saattaa tulla uusi normaali joksikin aikaa. Käsien desinfiointipisteitä pitäisi myös olla saatavilla riittävästi.

Live Nation Entertainmentin johtaja Joe Berchtold on aiemmin kertonut, että yhtiö aikoo keskittyä seuraavaksi kesän 2021 kiertuekalentereiden rakentamiseen. Hän on sittemmin kertonut New York Times -lehdelle, ettei syksylle 2020 ole odotettavissa isoja kiertueita, sillä niiden järjestäminen vaatii enemmän aikaa: “While we think that phenomenal strides are being made in both cases, given the lead time involved in planning major concert tours, and the uncertainties that exist today, we don’t expect a large volume of major tours in the fall”.

Vaikka Yhdysvalloissa avataankin esimerkiksi urheilusarjoja ja museoita pitkän tauon jälkeen, on asiantuntijoiden mukaan selvää, etteivät esimerkiksi metallikeikoille tyypilliset moshpitit tule olemaan sallittuja vielä pitkään aikaan, ainakaan ennen kuin koronavirusta vastaan on kehitetty rokote.

Luetuimmat

Uusimmat