Synthwaven suurnimet Perturbator ja Carpenter Brut kahdelle Suomen keikalle huhtikuussa

Kirjoittanut Teemu Esko - 15.11.2016

perturbatorBLACK MASS Finland tuo synthwaven kärkikastiin lukeutuvat Perturbatorin ja Carpenter Brutin Helsingin Ääniwalliin 14.4. sekä Tampereen Pakkahuoneelle 15.4 yhdessä kotimaisten K-X-P-, Abyssion-, Sink-, King Satan ja Laserdrift-yhtyeiden kanssa. Perturbator, eli ranskalaistuottaja ja metallin suurkuluttaja James Kent, tunnetaan tummanpuhuvasta elektronisesta musiikista, jossa yhdistyy 80-luvun retroestetiikka, cyberpunk- ja muu elokuvakuvasto sekä tekijän historia black metal –kitaristina. Kentin rumpukoneita ja syntetisaattoreitayhdistävä tuotanto yhdistää myös eri genreillevannoutuneita yleisöjä–Perturbatorin kuulijakuntaan lukeutuu niin metallin, teknon kuin urbaanin pop-musiikinkin ystäviä.

Synthwaven ikoniksikin tituleeratun James Kentin musiikkia löytyy ilmeisimpien kanavien lisäksi myös tietokonepeleistä ja narratiiveihin mieltyneen tuottajan viimeisin levy, korkealle arvosteltu ”The Uncanny Valley”, jatkaa aiemmilla pitkäsoitoilla luotua tarinaa. Toukokuussa 2016 ilmestynyttä levyä sävyttävät ajoittaiset jazz-vaikutteet sekä 70-luvun eksploitaatio- ja kauhuelokuvien äänimaailmat. Kentin mukaan ”The Uncanny Valley” on todennäköisesti Perturbatorin okkultistisin levy, ainakin tähän asti.

Carpenter Brut lukeutuu niin ikään synthwaven tärkeimpiin vaikuttajiin. Metallin ja elektronisen musiikin maailmat yhdistävä Carpenter Brut on yhtä kuin ranskalainen tuottaja Franck Hueso sekä livekokoonpanossa esiintyvä kitaristi ja rumpali. Siviilipersoonastaan ja taustoistaan vähäpuheisen Hueson rakkaus metalliin on yksi Carpenter Brutin määrittävistä tekijöistä. Hueso pitää edustamaansa synkkää synthwavea mahdollisena metallin äpärälapsena. Muita Carpenter Brutin suuria vaikuttajia ovat 80-luvun arcadepelit ja kauhuelokuvat, mikä ilmenee jo yhtyeen nimestä. Myös Carpenter Brut on tuttu pelien soundtrackeilta ja Hueso on pysynyt kiirei senä, vaikka viimeisin julkaisu, EP III, ilmestyikin yli vuosi sitten. Uutta Carpenter Brutia kuullaan julkaistuna aikaisintaan vuonna 2017, ja mahdollisesti sitä ennen keikoilla.

Perturbatorin ja Carpenter Brutin aiempien Suomen keikkojen perusteella tulevan huhtikuun iltojen ennustetaan myyvän loppuun varsin ripeästi. 16.11.16 myyntiin tulevien lippujen ostoaikeiden kanssa ei kannata torkkua.

BLACK MASS Finland presents:

14.4.2017 ÄÄNIWALLI, HELSINKI
15.4. 2017 PAKKAHUONE & KLUBI, TAMPERE
Perturbator (FR) //// Carpenter Brut (FR)
support: K-X-P, Abyssion, Sink, King Satan, Laserdrift + VJ Sellekhanks, VJ MMake

Liput tulevat myyntiin 16.11. keskiviikkona klo 12. Lisätietoa löydät tapahtumien Facebook-sivulta.

perturbator-carpenter-brut

Luetuimmat

Uusimmat