Syyskuussa kuunnellaan uutta Slipknotia, Stratovariusta ja Ozzy Osbournea

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.8.2022

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Etenevän syksyn myötä myös levyjulkaisujen määrä kasvaa ja syyskuussa onkin runsaudenpulaa uudesta metallimusiikista; tässäpä tärppejä syyskuulle. 

Blind Guardian – The God Machine

Syyskuu tempaistaan käyntiin power metalin konkareitten uutuudella, kun saksalainen Blind Guardian syöksee ilmoille 12. kokopitkänsä. Tämä jo 1980-luvulta asti operoinut bändi on siitä harvinainen, että kokoonpanossa on yhä kolme alkuperäisjäsentä. Pelkästään rumpupallilta löytyy tuoreempaa verta. Ensimmäisten sinkkujen perusteella Blind Guardian on peruutellut hiukan takaisinpäin speed metal -vuosiaan kohti – unohtamatta power-puoltaan. Eli syyskuu aloitetaan nopeatempoisesti.

The Hu – Rumble of Thunder

Tällaisia bändejä ei ole vastaan tullut kovinkaan monta, joten hyvin omalaatuisesta “metallista” on kyse. Hyvin nopeasti jalansijaa metallimaailmassa valloittanut The Hu yhdistelee musiikissaan heavy metalia ja mongolialaisia folk-säveliä; bändissä kuullaan myös hitusen harvinaisempia perinnesoittimia, jotka solahtavat musiikkiin loistavasti. Nyt bändi julkaisee kakkoslevynsä vuoden 2019 debyytin jatkeeksi.

Megadeth – The Sick, the Dying… And the Dead!

Keltanokista ei ole kyse seuraavan julkaisun kohdalla, kun Dave Mustaine ja kumppanit pääsevät pitkästä aikaa saattelemaan uutuuslevyn ulos 2. syyskuuta. Edellisestä “Dystopia”-levystä on kulunut jo kuutisen vuotta, mutta bändi on kyllä pysytellyt otsikoissa milloin mistäkin syystä. Paljon on vettä virrannut Megadethinkin uran aikana, ja joku saattaa kaivella korviaan kuullessaan, että uuden levyn yhdessä kappaleessa vierailijana kuullaan Ice-T:tä.

Ozzy Osbourne – Patient Number 9

Ozzy se vain mennä porskuttaa, vaikka monet olivat (jälleen kerran) valmiita julistamaan hänen aikansa tulleen. Mutta niinpä vain 9. syyskuuta levylaariin saadaan Ozzy Osbournen uusi soololevy. Levyn soittajakaartissa on mukana melkoinen porukka, kun kitaroinnista eri raidoilla vastaavat niin Jeff Beck, Eric Clapton, Tony Iommi kuin Zakk Wyldekin. Saapa nähdä, voidaanko nyt 73-vuotias Ozzy vielä todistaa livenä Suomessa.

Bloodbath – Survival of the Sickest

Uutta ruotsalaista death metalia on luvassa syyskuun alkupuolella, kun pääsemme kylpemään veressä tämän uutuuden tahdissa. Bloodbath solmi keväällä levytyssopimuksen Napalm Recordsin kanssa, ja tämän liiton ensihedelmä saadaan kuultavaksi syyskuussa. Silloin kuullaan, potkiiko vanhan liiton death metal yhä täysillä.

Blood Chalice – The Blasphemous Psalms of Cannibalism

Tässä saattaa olla yksi vuoden kovimpia kotimaisia levyjä! Porilainen Blood Chalice on nimittäin yksi kiinnostavimpia Suomen tuoreita black/death-bändejä. Debyyttilevy saatiin julki viitisen vuotta sitten, ja nyt on luvassa 12 biisin verran uutta musiikkia Werewolf Recordsin julkaisemana. Jos tämä pimeyden sanoma ei saa päätä nytkymään, niin ei mikään!

Parkway Drive – Darker Still

Syyskuun sateita voi tahdittaa myös australialaisen Parkway Driven tahtiin. Meno tuskin on tällä levyllä löysää, sen verran kovia tekijämiehiä Parkway Drive bändinä on. Yhtyeen jäsenet ovat itse kuvailleet saavuttaneensa nyt sen pisteen, jota he ovat koko bändin olemassaolon ajan tavoitelleet. Uusi levy näyttää, mikä se on.

Ville Laihiala & Saattajat – Ei meillä ole kuin loisemme

Monessa liemessä keitetty Ville Laihiala on julkaissut jo muutaman maistiaisen suomenkieliseltä soololevyltään, ja syyskuussa vihdoin kuullaan koko levy. Sentencedistä, Poisonblackistä ja S-Toolista tutun vokalistin tuotanto kiinnostaa takuulla kotimaan kentällä, vaikka se olisikin vähän kevyempää materiaalia.

Behemoth – Opvs Contra Natvram

Kuin varkain puolalainen Behemoth julkaisee uuden levynsä syyskuun puolivälissä. Kyseessä on jo bändin 12. studioalbumi, ja vaikka alkuaikojen ulosannista on kuljettu jo melko kauas, tätä varmasti odotetaan vähintäänkin kiinnostuneena. Behemoth on tottunut järisyttämään metallimaailmaa, ja 16. syyskuuta kuullaan, tekeekö se tämän jälleen.

Hetroertzen – Phosphorus Vol 1

Tätä levyä minä ainakin odotan suurella mielenkiinnolla, koska nykyään Ruotsista käsin vaikuttava Hetroertzen on vähintäänkin hämmentävä yhtye. Bändi on mahdollista nähdä helmikuussa ainakin Tallinnassa järjestettävässä Howls of Winterissä, ja suosittelen lämpimästi tsekkaamaan tämän livenä!

Wolfheart – King of the North

Wolfheart pitää yllä hyvää levyjen julkaisutahtiaan, koska edellisestä “Wolves of Karelia” -lätystä ei ole ehtinyt kulua kuin reilut kaksi vuotta. Syyskuun puolivälissä tarjolla on jälleen kovaa kotimaista melodista death metalia Tuomas Saukkosen kipparoimana. Ensisinkulla on jo kuultu vierailijana Killswitch Engagen Jesse Leechiä.

Nordjevel – Gnavhòl

Ainakin minulta pääsi suusta pieni riemunkiljahdus, kun Steelfest hiljattain julkisti ensimmäiset esiintyjät ensi kevään festarille. Joukossa oli useampi norjalainen bändi – yhtenä niistä Nordjevel, joka on tuttu jäätävistä esiintymisistään, joissa ei pyrojakaan aina ole säästelty. Nyt tämä seitsemisen vuotta koossa ollut black metal -partio julkaisee kolmannen pimeyttä huokuvan levynsä.

Stratovarius – Survive

Yksi Suomen power metalin vientivaltti Stratovarius ehtii vielä syyskuun julkaisuihin mukaan. Stratovarius on omassa genressään kestosuosikki niin levysoitossa kuin livenäkin, joten varmasti tämä uutuusjulkaisu kiinnostaa sekä Suomessa että kauempanakin. Edellisestä studiolevystä on ehtinyt kulumaan jo seitsemän vuotta, joten kyllä uutta materiaalia on varmasti jo kaipailtukin.

Venom Inc. – There’s Only Black

Voidaan varmasti käydä ikuista kinastelua siitä, kumpi Venomeista on “se oikea”. Tämä keskustelu jatkunee myös tämän levyn ilmestymisen aikoihin. Syyskuussa saadaan joka tapauksessa Mantasin ja kumppaneiden Venom Inc.:in kakkoslevy kuultavaksi. Kyllä black metal yhä jytisee!

Lost Society – If the Sky Came Down

Syyskuun viimeisestä päivästä ei vauhtia puutu, siitä pitää huolen esimerkiksi Lost Society. Bändi on päässyt jo viidenteen levyynsä, ja on käsittämätöntä huomata, että nämä nuorina poikina aloittaneet sällit ovat pyörittäneet pittejä jo reilun kymmenen vuoden ajan! Haastatteluissa on jo kuultu, että tämän levyn lyriikoita on kirjoitettu suunnilleen sydänverellä. Onkin mielenkiintoista kuulla, kuinka se kuuluu itse musiikissa.

Slipknot – The End, So Far

Syyskuun loppuun ehtii vielä metallisuuruus Slipknotin uusi levy, jonka nimi ja päätöskappale “Finale” on saaneet aikaiseksi spekulointia yhtyeen tulevaisuudesta. Vokalisti Corey Taylor on kuitenkin kumonnut huhut siitä, että yhtye olisi tullut uransa päätepisteeseen. En osaa lukea kristallipalloa, mutta minulla on siitä huolimatta vahva epäilys, että Slipknotin syyskuun lopussa ilmestyvä uutuuslevy tulee keikkumaan myyntilistoilla loppuvuoden ajan. 

Luetuimmat

Uusimmat