Tacit Fury – Horrors from Depth

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.1.2013

Jälleen Kaaoszineen on ilmaantunut äänite rakkaasta itänaapuristamme. Tacit Fury -niminen trio on viimeistellyt vuonna 2012 uuden tuotoksensa nimeltään ”Horrors From Depth”. Bändi asettaa itsensä death/thrash-genreen.

Lätty sisältää kuusi biisiä. Avausbiisi ”Street of Rage” lähtee käyntiin räväkästi ja tuo eittämättä mieleen vanhan Sepulturan. Aloitusbiisi on mukava rykäisy, mutta jo seuraava biisi junnaa pahasti paikallaan eikä loppujen lopuksi pääse oikein mihinkään suuntaan.

Frozen Wheel” puolestaan alkaa simppelillä riffillä, joka käy myös hyvin pian äärimmäisen yksitoikkoiseksi – ehkä sitä ei olisi tarvinnut toistaa yli minuutin verran. Vokalisti ärisee suhteellisen mukavasti, mutta venäläisaksentilla äännetty englanti saa väkisinkin hymyilemään. Heti ensimmäisistä biiseistä huomaa, että tämä levytys on tehty tosissaan. Soundit ovat hyvät ja eri instrumentit sopivassa balanssissa. Eihän tässä vielä virtuooseista soittajina ole kyse, mutta eivät nämä hemmot huonojakaan ole.

Seuraavana tuleva ”Nausea” on muita biisejä hitaampi veto, mutta jälleen on keskitytty jauhamaan yhtä riffiä biisin puoleen väliin asti. Tämän jälkeen siirrytään uuteen osioon, mikä ei valitettavasti kuitenkaan kipaletta pelasta, varsinkin kun biisin alku toistuu taas lopussa. Tämän jälkeen ”St. Sanitarian” kuulostaakin varsin menevältä rallilta, vaikkei siinäkään suuresti mitään uutta musiikillista antia ole.

Viimeiseksi biisiksi on täräytetty vielä Sepultura-cover, jolla bändi vielä erityisesti alleviivaa vaikutteitaan. Mitään uutta ja päräyttävää versiota ”Territorysta” ei ole tehty, vaan biisi noudattelee alkuperäisen teoksen linjaa. Tämän takia cover on oikeastaan täysin turha. Loppujen lopuksi Tacit Furyssa ei ole muutenkaan mitään omaa.

Tämä tuotos on miksattu ja masteroitu Jenkkilässä, ja bändi on selvästikin jenkki- death metallinsa kuunnellut. Mutta selkeimmin Tacit Fury kumartaa kuitenkin vanhan Sepulturan suuntaan. Kyllä Venäjän pojissa kuitenkin potentiaalia löytyy, mutta jotain omaa sen pitäisi musiikkiinsa saada, tämä kun vain on jo niin kuultu.

5½/10

Kappalelista:

  1. Streets of Rage
  2. Ignorance
  3. Frozen Wheel
  4. Nausea
  5. St. Sanitarian
  6. Territory

http://www.tacitfury.net/

Kirjoittanut: Rudi Peltonen