Tampereella seilataan Helvetin liekeissä: SaariHelvetin metalliristeilyt julki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.2.2016

Turmion Kätilöt SaariHelvetti 2015Tampereen Viikinsaaressa lauantaina 6. elokuuta 2016 järjestävä SaariHelvetti-festivaali tuo helvetinmoisen myrskyn myös Pyhäjärven vesille. Keväällä ja kesällä 2016 järjestetään kolme Helvetti goes Risteily -juhlaa. Risteilyt tapahtuvat Hopealinjan m/s Tammerkoski-aluksella. Laivalle mahtuu vain 100 ensimmäistä lipun ostanutta, joten tiiviitä ja hikisiä keikkoja on luvassa.

Historian ensimmäinen Helvetti goes Risteily tapahtuu pe 6.5.2016. Pääesiintyjä on extreme metalia soittavaa Brymir, joka palaa Tampereelle kahden vuoden odotuksen jälkeen. Brymir julkaisee vielä tämän kevään aikana uutta musiikkia. Illan toisena bändinä nähdään Frosttide, joka on kiertänyt useamman kerran Eurooppaa ja jakanut lavoja mm. Cradle of Filthin, Korpiklaanin, Wintersunin ja Ensiferumin kanssa. Yhtye soittaa epic dark-folk-metalia.

3. kesäkuutta Helvetin goes Risteilylle matkustaa deathiä ja grindeä yhdistelevä Carnalation, joka soitti menestyksekkään keikan viime kesän SaariHelvetin päälavalla. Carnalation soittaa vuoden ainoansa Tampereen-keikkansa m/s Tammerkoskella. Lämppäriksi saadaan tamperelainen alternative metalia runoileva Skein, joka julkaisi juuri tulevalta albumilta Rapier-singlen.

Kesän viimeisellä risteilyllä juhlitaan fucking hostile fiiliksessä, kun liikutaan Panteran sävelyksien tahtiin. Laivalle saapuu Pantera Tribute, joka koostuu mm. Medeian, Carnalationin, RebelHeadin ja ex-Nicolen muusikoista. Pantera Tribute esiintyi viime joulukuussa ennakkoon loppuunmyydyssä Dog’s Homessa. Tämä on Pantera Tributen ainoa Tampereen kesäkeikka.

Helvetin risteilyiden ennakkoliput tulevat myyntiin perjantaina 19.2.2016 klo 10 Livetossa.

Sadan erän päivälippujen lisäksi myydään erittäin pieni erä risteilylippuja, jotka ovat voimassa jokaisella risteilyllä.
Risteilyt kestävät noin 4 tuntia, laivoissa on täydet A-oikeudet. Tupakointi sallitaan laivan ulkokansilla ja tapahtumat ovat K18. Laiva lähtee ja palaa Laukontorin satamaan. Nyt jos koskaan, kannattaa kokeilla miltä Pyhjärven vesistö näyttää ja kuulostaa parhaimmillaan!

Helvetti goes Risteily
m/s Tammerkoski, Pyhäjärvi, Tampere

pe 6.5.2016 Brymir, Frosttide
Liput 12 e + toimituskulut
klo 19 – 23

pe 3.6.2016 Carnalation, Skein
Liput 10 e + toimituskulut
klo 19 – 23

pe 1.7.2016 Pantera Tribute
Liput 15 e + toimituskulut
klo 19 – 23

Kolmen risteilyn lippu kustantaa 30 e + toimituskulut.

Ennakko: Liveto
K18, A-oikeudet

SaariHelvetti-festivaalilla esiintyy la 6.8.2016 mm. Turmion Kätilöt, Shining (SWE), Medeia, Bloodred Hourglass, Vorna ja Deathchain. Festivaali julkaisee lisäartisteja lähiviikoilla. Festivaalin liput myy Tiketti ja Liveto.

http://www.saarihelvetti.fi
http://www.facebook.com/saarihelvetti
http://www.brymir.com
http://www.frosttide.com
http://www.facebook.com/carnalation
http://www.facebook.com/skeinband
http://www.nem.fi
http://www.hopealinja.fi