Tankard – R.I.B.

Viime aikoina ei oikein ole jaksanut innostua kaljoitteluthrashiä sisällään pitävistä albumeista, niitä kun tuntuu tulevan tällä hetkellä joka suunnasta. Kuitenkin kiinnostus jossain määrin herää, kun alan pioneeri Tankard julkaisee uusimman albuminsa ”R.I.B.” eli Rest In Beer, kuinkas muutenkaan.

Alkutahdit tälle kaljailottelulle antaa kappale nimeltään ”War Cry”. Puolen minuutin rauhallisemman osuuden jälkeen päästäänkin jo itse asiaan eli suoraviivaisen thrash metallin pariin. Hieman Kreator– henkinen kappale on ehkä yllättävänkin pirteä, eikä parin edellisen levyn väsymystä ole aistittavissa. ”Fooled By Your Guts” jatkaa reipasta meininkiä, joskin tässä kappaleessa ei vokalistin suoritus yllä aivan edellisen kappaleen tasolle. No, kyllähän tässä kaikki ikääntyvät, niin mikseivät sitten kaljarässiä veivaavat saksalaisetkin.

Nimikkoraita ”R.I.B.” tulee varmasti olemaan kesähitti farkkuliiviporukoissa. Kappale seilaa pääasiassa nopeammalla tempolla, joskin hetkittäin meno hieman rauhoittuu. Tankard kuuluu siihen yhtyeiden ryhmään, joka ei oikeastaan koskaan yllätä uusilla levyillään mutta joka kuitenkin aina jaksaa kiinnostaa. Kyllähän tämänkin levyn kohdalla oli jo etukäteen tiedossa, mitä tuleman pitää, mutta kuitenkin albumin kuunteli mielenkiinnolla läpi, kun sen käsiinsä sai. Ja kuunteleepa tämän jopa useampaan otteeseen, sillä vaikka kuinka luulisi, ettei tästä genrestä enää juurikaan saa mitään irti, niin jollain ihmeen konstilla Tankard on loihtinut vanhoista mausteista varsin toimivan keitoksen.

Mitään uutta ja mullistavaa ei siis kannata uusimmalta Tankard-albumilta odottaa, mutta reippaasti ja hyvällä sykkeellä soitettua trash metallia tulee kymmenen kappaleen verran. Hyviä moshpit-vetoja ovat muun muassa ”No One Hit Wonder”, ”Enemy Of Order” ja hieno heavy metal -pala ”Riders Of The Doom”. ”R.I.B.” on varma hankinta thrashin ystäville, vaikka ei vuoden suurimpia teoksia olekaan. Hyväntuulista ja hauskaa musiikkia kuitenkin, eikä varmastikaan pilaa kaljanjuonti-iltojen tunnelmaa.

7/10

Kappalelista:

1.War Cry
2.Fooled By Your Guts
3.R.I.B. (Rest In Beer)
4.Riders OfThe Doom
5.Hope Can’t Die
6.No One Hit Wonder
7.Breakfast For Champions
8.Enemy Of Order
9.Clockwise To Deadline
10.The Party Ain’t Over ’til We Say So

http://www.tankard.info/start.html

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua