Teroita taikamiekkasi! Twilight Force seikkailee kolmannella “Dawn of the Dragonstar” -levyllään

Ruotsalainen Twilight Force saapuu rahvaan keskuuteen suorittamaan urotekoja ja pelastamaan pari valtakuntaa siinä sivussa. Ei liene yllätys, että homman nimi on ylitsepursuavan sankarillinen power metal, tai kuten yhtye itse oivallisesti täsmentää, on kyse seikkailumetallista. Ja totta vie, seikkailuhenkeä ei yhtyeen kolmannen albumin, “Dawn of the Dragonstarin” syövereistä puutu! Yhtye haastaa oivallisesti myös tänä vuonna uuden levyn julkaisseen Gloryhammerin operoiden hyvin samankaltaisilla vesillä.

Twilight Forcen taikamiekka osoittautuu teräväksi; ammattitaitoinen bändi rikkoo sumeilematta vauhtirajoituksia, eikä sen kummempia hengähdystaukoja neoklassiselta tilutukselta suoda. Paikallisen Smaugin liekki pääsee palamaan kirkkaana heti kättelyssä, kun levyn nimibiisi “Dawn of the Dragonstar” nostaa takuuvarmasti hymyn jokaisen sankarin huulille. Täytyy myöntää, että hittimittari värähtää melko lujaa! Kappaleesta on tehty myös tyylikäs musiikkivideo. Yhtään heikommaksi ei jäädä “Thunderswordilla”, joka nostaa eeppisyysastetta entisestään. “Long Live the King” viimeistään hipoo jo totaalisen sokerisia rajoja folkahtavalla ilottelullaan. Ruokopilli soikoon, sillä tässä vaiheessa viimeinenkin hobitti lienee noussut kolostaan tanssimaan tasajalkaa. “With the Light of a Thousand Suns” tuo mukanaan oopperamaiset paisuttelut niin vokaalien kuin musiikinkin osalta.

Viidennen kappaleen, “Winds of Wisdomin” myötä uskomaton hittiputki hieman tasoittuu, mikä tosin selittynee sillä, että pahaa aavistamatonta kuuntelijaa on tähän asti syötetty salakavalasti vuosisadan ähkyyn, menu kun on ollut niin sokeripitoista kuin mahdollista. Luonnollisestikaan kyse ei ole millään tavalla edes keskivertoisesta materiaalista, mutta edellisiin kappaleisiin verrattuna jotain kuitenkin puuttuu. Jonkinlainen selkä selkeästi taittuu, eikä “Queen of Eternity” yllä sekään levyn alkupään tasolle. “Valley of the Vale” ei myöskään tuo mitään uutta soppaan, mutta onnistuu ehkä kuitenkin hieman nostamaan tunnelmaa. “Hydra” saa lopulta aikaan todellisen nousun takaisin levyn taianomaisiin sfääreihin, ja tätä jatkaa “Night of Winterlight”, joka on päätynyt musiikkivideolle asti. Jäljellä on vielä tietenkin nälkävuoden pituinen loppueepos, eikös vaan? Kyllä, “Blade of Immortal Steel” kellottaa kaikessa eeppisyydessään hurjat 12 minuuttia. Hänen itämaisia melodioita sisältävä majesteettinsa lopettaa mainion levyn mitä kunniakkaimmin.

Twilight Force on onnistunut luomaan likipitäen täydellisen, seikkailuja ja sooloja pursuavan sankarimetallilevyn, jonka pariin jaksaa palata yhä uudelleen. Näin hauskaa ei metalli ole ollut pitkään aikaan. Kaiken kaikkiaan väittäisin, että vuoden power metal on tässä.

9/10

Kappallista:

1. Dawn of the Dragonstar
2. Thundersword
3. Long Live the King
4. With the Light of a Thousand Suns
5. Winds of Wisdom
6. Queen of Eternity
7. Valley of the Vale
8. Hydra
9. Night of Winterlight
10. Blade of Immortal Steel

Twilight Force Facebookissa

Kommentoi julkaisua