Terveydenhuollon asiantuntijan mukaan konsertteja on turvallista järjestää Yhdysvalloissa aikaisintaan syksyllä 2021

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 13.4.2020

Moni odottelee jo malttamattomana pääsyä konsertteihin katsomaan suosikkibändejään ja festareilla hengailua kavereiden kanssa. Myös bändit odottavat stressaantuneina mahdollisuutta päästä soittamaan keikkoja ja järjestämään kiertueita.

Unique Leader Recordsille työskentelevä Daniel DeFonce pelotteli sosiaalisessa mediassa hetki sitten ajatuksella, että keikkoja olisi turvallista järjestää vasta vuonna 2021. Nyt DeFoncen näkemys on saanut vastakaikua tohtori Ezekiel ”Zeke” Emanuelilta, joka kertoi The New York Timesille konserttien olevan Yhdysvalloissa mahdollisia aikaisintaan syksyllä 2021. Emanuel on ollut avainasemassa Yhdysvaltojen terveydenhuoltouudistuksessa, eli niin kutsutussa Obamacaressa, ja hän on myös erityisneuvoja maailman terveysjärjestö WHO:lle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Emanuel kertoi seuraavaa:

”Talouden uudelleenkäynnistämisen pitää tapahtua vaiheittain, ja sen pitää lähteä käyntiin fyysisen etäisyyden kautta työpaikoilla niin, että pienemmän sairastumisriskin omaavat pääsevät takaisin töihin. On järkevintä aloittaa aikaisemmin työt eri rakennusaloilla, tuotantoaloilla ja toimistoilla, joissa on mahdollista pitää etäisyyttä toisiin.

En ymmärrä, miten suuret kokoontumiset, kuten konferenssit, konsertit ja urheilutapahtumat, jotka sanovat siirtävänsä tapahtumansa syksylle 2020, luulevat, että se olisi mitenkään mahdollista. Ne tulevat mielestäni olemaan viimeisiä asioita, jotka palaavat ennalleen. Puhutaan realistisesti aikaisintaan vuoden 2021 syksystä. Ne ravintolat, joissa pöytiä voi asettaa etäälle tosistaan, voivat ehkä palata toimintaan aikaisemmin.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Unique Leader Recordsille ja ohjelmatoimisto Continental Touringille työskentelevä DeFonce oli itse sanonut sosiaalisessa mediassa seuraavaa:

”Vaikka kiertueita järjestettäisiinkin tänä vuonna, putoaa yleisömäärä puoleen ja keikkapaikkojen kapasiteettia pudotetaan rankasti, jos ne siis edelleen ovat pystyssä. Ihmisiä pelottaa mennä mihinkään vielä silloinkaan, kun rajoitukset poistetaan. Kuinka monella promoottorilla on rahaa paikata menetetyt keikat? Monia keikkoja on myös muutettu niin, että palkkio perustuu ovilta ostettuihin lippuihin. Kuinka monella bändillä on varaa lähteä kotoaan soittamaan pelkästään sen perusteella, paljonko ihmisiä paikalle tulee?”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat