Vauhtia ja vaarallisia tilanteita: The 69 Eyesin uusi musiikkivideo ”Drive” katsottavissa

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 13.4.2022

Yli 30-vuotisen uran tehnyt helsinkiläisyhtye The 69 Eyes on julkaissut musiikkivideon uudelle ”Drive”-kappaleelleen. Video toistaa osuvasti tummanpuhuvan kappaleen tunnelmaa vieden katsojan vauhdikkaalle matkalle Los Angelesin neonvaloihin. Musiikkivideon on ohjannut Vicente Cordero. Pääset katsomaan videon jutun lopusta.

Drive”-kappaleen on tuottanut Erno Laitinen (Haloo Helsinki!, Sami Yaffa, CMX), ja se on nauhoitettu Inkfish-studiolla Helsingissä. Miksauksesta vastasi Miles Walker (Coldplay, U2, Gwen Stefani, Katy Perry, Haloo Helsinki!). Kappale on ensimmäinen single vuonna 2023 julkaistavalta uudelta The 69 Eyes -albumilta, joka on järjestyksessään jo yhtyeen 13. pitkäsoitto. Tulevan albumin lisäksi yhtye julkaisee kesäkuun alussa EP:n Vallila Music Housen kautta, jonka kanssa yhtye teki hiljattain uuden levytyssopimuksen.

Kitaristi Bazie kertoo kappaleen syntyprosessista:

”Inspiraatio tuli samasta musiikillisesta lokerosta, josta olen aina pitänyt, enimmäkseen 80-luvulta. En koskaan suunnittele mitään: nappaan kitarani ja katson, mitä syntyy. Jamittelimme yhdessä bändinä paljon enemmän tällä kertaa, ja kaikilta jätkiltä tuli ideoita. ’Drive’ kehittyi yhdestä riffistä, joka minulla oli pitkään valmiina. Se otti aikansa, mutta se oli sen arvoista. Se kuulostaa yhä kiehtovalta, ja se oli tarkoituskin.”

Laulaja Jyrki 69 lisää:

”Bazie sävelsi biisin musiikin ja olin ihmeissäni, kuinka tuoreelta se jälleen kuulosti. Aivan kuin radiosta! Kappaleemme ovat päivittäisessä soitossa suomalaisilla rockiin keskittyvillä kanavilla, mutta ne ovat biisejä, jotka teimme 15 vuotta sitten. Joten voisimme tarjota jotain uutta soitettavaa, valtaamme jälleen radioaallot! ’Drive’ on perinteisen 69 Eyes -kappaleen kuuloinen, nopeatempoinen rokkibiisi ripauksella Sunset Stripin tunnelmaa!”