The Chariot

Yhdysvaltaisen math/metalcore yhtyeen The Chariotin neljäs täyspitkä albumi ”Long Live” julkaistaan 23. marraskuuta Good Fight Musicin kautta. Otimme sähköpostilla yhteyttä yhtyeen nokkamieheen Josh Scoginiin, joka kertoi hieman kuulumisiaan tien päältä.
The Chariot
Hei Josh! Kertoisitko alkuun hieman The Chariotin historiasta?

Josh: Aloimme jamittelemaan vuonna 2003 ja homma on jatkunut siitä lähtien.

Uusi albuminne ”Long Live” tulee ulos ensi kuussa, tein arvostelun siitä muutama päivä sitten ja olen melko innoissani albumista. Onko jotain mitä haluaisit sanoa ”Long Livestä” tai sen taustoista?

Josh: Tämä albumi on hyvin impulsiivinen, hyvin spontaani. Me tavallaan teimme alun kappaleille ja antoimme niiden kasvaa omaa tahtiaan. Emme tehneet mitään väkisin, se oli hyvin luonnollista.

Oletko 100% tyytyväinen albumiin, vai onko siinä joitakin kiusaavia asioita mitä haluaisit muuttaa vielä jälkeenpäin?

Josh: Olen täysin tyytyväinen siihen. Muuten olisimme muuttaneet sitä vielä ennen sen julkaisua.

Oliko nauhoitus-prosessi helppo? Oletko uupunut albumin valmistuttua ja tuntuuko, että olet saanut siinä kaiken luovuutesi esiin?

Josh: Olen vähän uupunut. Lähinnä siksi, että tein sanotuksia aina katkeraan loppuun saakka. Mutta kaikki muotoitui kuten halusimme, olen innoissani lopputuloksesta.

Kuunteletko koskaan aikaisempia albumejanne nauhoitus-prosessin aikana ajattellen esimerkiksi: ”tarvitsemme vähemmän tätä ja enemmän tuota”?

Josh: En koskaan. Meillä on yhteinen sääntö, ikinä ei katsota taaksemme. Oikeastaan siitä on jo vuosia kun olen kuunnellut joitakin aiempia albumeitamme. Niitä kuulee niin paljon kirjoittamisen ja nauhotusten aikana, että on yleensä hyvä laittaa ne suoraan hyllyyn ja alkaa keskittymään live esiintymiseen.

Seuraavaksi kiertämisestä, olette tällä hetkellä Ghostbust-kiertueella Iwrestledabearonce, Eyes Set to Kill, Chelsea Grin ja Vanna yhtyeiden kanssa. Miten kiertue on sujunut tähän mennessä?

Josh: Kiertue on mahtava…Rentoja tyyppejä ja hyviä keikkoja.

Oletteko soittanut uuden albumin biisejä vielä keikoilla? Jos olette niin miten yleisö on reagoinut niihin tähän mennessä?

Josh: Emme ole soittaneet niitä vielä.

Mikä on The Chariotin ikimuistoisin keikka tähän mennessä, milloin ja missä se oli?

Josh: Venäjällä oli yksi vaarallisimmista keikoista mitä olemme koskaan soittanut, mutta sitten vedimme keikan Italiassa joka ylitti vielä sen. Vielä jopa sen jälkeen tuli Saksa, jossa oli helposti vaarallisin keikka mitä olemme koskaan soittanut…Skidit rakasti sitä.

Viimeinen kiertämisestä, milloin olette suunnitelleet tekevänne seuraavan Euroopan kiertueen?

Josh: Toivottavasti alkuvuodesta 2011.

Onko joitain moderneja yhtyeitä jotka ovat vaikuttaneet sinuun? Kuten esim. samankaltaisia bändejä teidän genressänne?

Josh: Ei, ei meidän genressämme.

Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua? Mitä haluat saavuttaa?

Josh: Kuka tietää? Haluan vain muistella elämääni ja olla innoissani tekemästäni taiteesta. Ehkä minun makuni ja kaikki ovat muuttuneet, mutta en sentään ole koskaan uhrannut taidettani rahan tai minkään muun yhtä vähäpätöisen asian takia.

Ja viimeinen kysymys, mitä haluaisit sanoa teidän suomalaisille faneillenne?

Josh: Toivottavasti näemme pian.

Kommentoi julkaisua