The Rasmus odotetusti edustamaan Suomea Euroviisuihin toukokuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.2.2022

Ylen Uuden Musiikin Kilpailun finaali huipentui The Rasmus -yhtyeen ”Jezebel”-biisin voittoon. The Rasmus lähtee edustamaan Suomea Italian Torinossa toukokuussa järjestettävään Eurovision Song Contest -kilpailuun.

Suomen kansan ja kansainvälisen raadin antamat pisteet ratkaisivat voiton The Rasmukselle UMK22-finaalissa lauantai-iltana 26.2. The Rasmus sai finaalissa yhteensä 310 pistettä.   

Jezebel” on Lauri Ylösen ja maailmanluokan tuottaja-muusikko Desmond Childin yhteistyötä. Child on tehnyt musiikkia muun muassa Bon JovilleAlice Cooperille ja Kissille. Hän on myös tuottanut The Rasmuksen vuonna 2008 ilmestyneen ”Black Roses” -albumin. Viisuihin lähtevä kappale ”Jezebel” syntyi lopulta muutamassa tunnissa Ylösen demon pohjalta.

Yhtyeen mukaan ”Jezebel” on biisi vahvoille ja itsenäisille naisille, jotka kulkevat omia polkujaan. ”Jezebel oli Raamatun tuhmeliini, joka teki asiat omalla tavallaan ja aiheutti kaaosta. Halusimme tuoda hänet moderniin maailmaan. Biisi on myös vähän humoristinen, mikä on Rasmukselle erikoista”, Lauri Ylönen kertoi UMK-kauden alkuvaiheessa.

Lähes 30 vuotta pystyssä ollut The Rasmus on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä. The Rasmus on julkaissut lukuisia albumeja, voittanut kasapäin musiikkialan palkintoja ja keikkaillut jo vuosia maailmalla.

Eurovision Song Contest eli Euroviisut järjestetään tänä vuonna Italian Torinossa 10.– 14.5.2022. Suomi kilpailee toisessa semifinaalissa 12.5. Euroviisulähetykset nähdään suorana Yle TV1:llä ja Areenassa. 

Kaikki UMK22-esitykset löytyvät Yle Areenasta ja ne voi upottaa mille tahansa verkkosivulle. UMK22-finaali esitetään uusintana Yle TV1:ssä sunnuntaina 27.2. klo 13.50.

The Rasmuksen videohaastattelun UMK:hon sekä ”Jezebel” -kappaleeseen liittyen voit käydä katsomassa täällä.