The Rolling Stonesin teoskatalogia ei myydä – Keith Richards: ”Se on vanhaksi tulemisen merkki!”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 16.3.2022

Rock-legenda The Rolling Stones ei aio myydä teoskatalogiaan – ainakaan vielä – mikäli kitaristi Keith Richardsia on uskominen. Richards kertoi taannoin CBS Sunday Morningin haastattelussa, että hän ja yhtyeen vokalisti Mick Jagger eivät ole edes puhuneet tosissaan asiasta:

”En tiedä, olemmeko valmiita myymään katalogiamme. Saatamme pidentää sitä vielä hieman, lisätä sinne tavaraa. Katalogin myymisen ajattelu – se on vanhaksi tulemisen merkki!”

Teoskatalogien myynti ei ole mitenkään harvinainen ilmiö. Tuorempina esimerkkeinä Sting ilmoitti myyneensä kataloginsa Universal Music Groupille, Bruce Springsteen Sonylle ja Mötley Crüe BMG:lle. Lisäksi esimerkiksi laulaja-lauluntekijöiden Bob Dylanin ja Neil Youngin on kerrottu myyneen omat tuotantonsa eteenpäin mittavia rahasummia vastaan.

Richards kertoi haastattelussa, ettei hän halua sanoa varmaksi, miten pitkään hän aikoo jatkaa musiikin tekemistä. Kitaristin mukaan vastauksen miettiminen jäisi vaivaamaan häntä liiaksi, joten aika näyttää. Koko haastattelun voit katsoa tästä: