Times Of Grace – The Hymn Of A Broken Man

Reilu kaksi vuotta sitten luin ensimmäisen kerran siitä, että Jesse Leach ja Adam Dutkiewicz ovat lyöneet luovat päänsä yhteen perustamalla bändin joka kantaa nimeä Times Of Grace. Tässä on nyt viimein menestyksekkään yhteistyön lopputulos, ”The Hymn Of A Broken Man”.

Tässä vaiheessa on hyvä mainita, että Jesse ja Adam ovat tuttuja metalcore-yhtyeestä Killswitch Engage, Jesse tosin erosi siitä jo vuonna 2002. Tämä arvostelu aukeaa parhaiten kyseisen yhtyeen faneille ja on lähes mahdotonta olla vertailematta näitä kahta yhtyettä keskenään.

Herrat ovat aiemmin sanoneet, että Times Of Grace kulkee täysin omaa polkuaan eikä jatka siitä mihin vuonna 2002 jäätiin. Ei se nyt ihan näin kuitenkaan mennyt, lyhyenä analyysinä ”The Hymn Of A Broken Man” on tyyliltään kuin ”Alive Or Just Breathing” ja ”The End Of Heartache” albumien risteytys, joka on toteutettu samalla soundimaailmalla, mutta huomattavasti pliisummalla ulosannilla. Seasta löytyy myös raitoja jotka on tehty tuolla tutulla KsE-kaavalla, jota kuullaan edellä mainituilla albumeilla, näistä hyvinä esimerkkeinä ovat mm. ”Strenght In Numbers” ja ”Hope Remains”. Jotkut asiat eivät koskaan muutu sillä, Jessen ääni on säilynyt yhtä terävänä ja riipivänä kuin ennen vanhaan. Myös Adamin kynästä irtoavat melodiat maalailevat taidokkaasti pienien koukkujen kera ja tarjoilevat suurta herkkua kuulijan korville.

Albumilta on vaikea nostaa enempää raitoja ylitse muiden, sillä ne ovat hyvin paljon samanlaisia. Enimmäkseen keskitempoisia ja kliinein vokalein vedettyjä herkisteleviä tulkintoja, tietysti mukaan on mahdutettu myös kurkkua repiviä rääkäisyjä, sahaus riffejä sekä muutama blastbeat. Keskitempoisuuden puuduttavuudesta johtuen tämä 52 minuuttinen albumi ei välttämättä kestä kuuntelua kovin pitkään, mutta nautitaan siitä niin kauan kun pää kestää.

Väitetään että vanha koira ei opi uusia temppuja mutta ei sen aina tarvitsekaan, ”The Hymn Of A Broken Man” on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paketti kaikille jotka ovat KsE:n taivalta seuranneet ja miksei myös muillekin pliisumman metallin ystäville.

8/10

Kappalelista:
01. Strength In Numbers
02. Fight For Life
03. Willing
04. Where The Spirit Leads Me
05. Until The End Of Days
06. Live In Love
07. In The Arms Of Mercy
08. Hymn Of A Broken Man
09. The Forgotten One
10. Hope Remains
11. The End Of Eternity
12. Worlds Apart
13. Fall From Grace

www.myspace.com/timesofgraceband

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua