Tobias Sammet’s Avantasia – The Mystery Of Time – A Rock Epic

Keskinkertaista power metallia Edguy-yhtyeen kanssa vääntävä Tobias Sammet toteuttaa jälleen mahtipontisempia visioitaan Avantasian parissa. Uusin tuotos on nimeltään ”The Mystery Of Time – A Rock Epic”. Ja kuten nimestäkin voi jo päätellä, niin astetta rokimpaan suuntaan mennään tämän albumin myötä, mutta mahtipontisuus on edelleen samalla tasolla.

Avauskappale ”Spectres” on erittäin hieno, melodinen hard rock-pala joka kyllä vakuuttaa kuuntelijan; vierailevana tähtenä kappaleessa kuullaan Joe Lynn Turneria. Erittäin tarttuva kappale joka on malliesimerkki siitä, miten tämän tyylinen albumi pitää avata. ”The Watchmakers Dream” menee hieman enemmän power metallin suuntaan. Kitarat soivat tällä raidalla varsin vakuuttavasti ja ihmekös tuo, kun veivaamasta löytyy muuan Arjen Lucassen. Muutenkin vieraslista tälläkin Avantasia-albumilla on jälleen kohtalaisen kovatasoinen.

”Black Orchid” on periaatteessa melkoisen tavanomaisen kuuloinen metalli kappale, mutta jollain tapaa Sammet on saanut tähänkin raitaan jotain joka koukuttaa kuulijan. Täytyy kyllä nostaa hattua kaverin taidolle kirjoittaa kappaleita, ainakin Avantasian kohdalla, Edguyn kappaleet nyt ovat asia erikseen. Tuntuu kyllä tänä päivänä, että mies käyttää parhaan materiaalinsa Avantasian kanssa ja Edguylle jää niin sanotusti jämät. Myös ”Where Clock Hands Freeze” on kappaleena aika perustavaraa, mutta Michael Kisken vokaalit nostavat tämänkin rallin keskivertoa kovemmaksi. Kiske on edelleen erinomaisessa vedossa ja miehen työskentelyä on kyllä aina ilo kuunnella.

Balladi-osastolta löytyy myös varsin kovatasoista materiaalia: ”Sleepwalking” ja ”What’s Left Of Me” ovat erinomaisia kappaleita, joissa molemmissa on erittäin onnistuneet lauluosuudet. ”Sleepwalking” on duetto Cloudy Yangin kanssa, ja on ehkä hieman AOR-henkistä meininkiä. ”What’s Left Of Me” –kappale taas on perinteinen mahtipontisuutta huokuva vuodatus, joka kuitenkin vakuuttaa vahvalla tulkinnallaan. Tämä kappale osoittaa myös, että Mr. Big -vokalisti Eric Martin on huomattavasti mainettaan vahvempi laulaja.

”The Mystery Of Time” on hieno albumi kokonaisuudessaan, hyvä yhdistelmä power metallia, hard rockia, AOR:ia ja perinteistä heavyä – kaikki tämä erittäin vahvassa paketissa ja ammattilaisten tarjoilemana. Ei Avantasia vieläkään saanut aikaiseksi täyden kympin albumia, mutta takuuvarmaa tavaraa tämä on jos olet Sammetin aikaisemmista teoksista pitänyt.

8/10

Kappalelista:

1.Spectres
2.The Watchmakers Dream
3.Black Orchid
4.Where Clock Hands Freeze
5.Sleepwalking
6.Saviour In Clockwork
7.Invoke The Machine
8.What’s Left Of Me
9.Dweller In A Dream
10.The Great Mystery

http://www.tobiassammet.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua