Toisen albuminsa julkaissut Nuclear Omnicide – ”Ennen vedettiin ihan soittokyvyn äärirajoilla, kun piti olla maailman nopein bändi. Nyt osataan muutakin.”

Kirjoittanut Mikko Nissinen - 9.5.2018

2010 perustettu kirkkonummelaislähtöinen thrash-death -viisikko Nuclear Omnicide on julkaissut kolmannen virallisen äänitteensä, omaa nimeään kantavan kakkosalbuminsa. Kyseinen kokonaisuus on seuraaja vuonna 2013 julkaistulle debyyttialbumille ”The Presence Of Evil” ja 2015 vuonna julkaistulle EP-levylle ”Bringers Of Disease”. Toinen yhtyeen kitaravirtuooseista, Kasperi ”Kappe” Koutonen, ja rumpali Alex ”Allu” Anttila istahtivat toviksi alas vastailemaan Kaaoszinen haastatteluun.

Moi jäbät! Mitä Nuclear Omniciden leiriin kuuluu keväällä 2018?

”Hyvää kuuluu, levy on vihdoin ulkona, ja levyn julkkarit onnistuivat hyvin.”

Kuinka bändinne musiikki on mielestänne jalostunut tuoreella nimikkoalbumillanne ensimmäisistä virallisista julkaisuistanne?

”Ensinnäkin biisit ovat mielestämme 10 kertaa parempia ja monipuolisempia. Olemme miettineet enemmän levyn kokonaisuutta, ottaneet enemmän vaikutteita muistakin genreistä, kun pelkästään thrashista. Levy duunattiin Suomenlinnan studiossa (Brymir-vokalisti) Viktor Gullichsenin kanssa, joten tuotantopuoli onnistui erittäin hyvin, ja saatiin sellaista soundia mitä haluttiinkin.”

Kokoonpanossanne on tapahtunut muutoksia viime aikoina. Basistinne Simo Perkiömäki lähti yhtyeestänne tuoreen albuminne äänitysten jälkeen. Miksi näin kävi, ja kuinka helposti uusi basistinne löytyi?

”Simo lähti bändistä omien kiireidensä takia, joten ei siinä muuta ollut, kuin että ”bon voyage”. Ymmärtäähän sen, kun Simon bändi Igniter alkoi juuri nousemaan kartalle silloin. Uusi basistimme Sebastian Frigren (Devenial Veredict, Rätäk ja Regression) löytyi vaivattomasti. Seba on soittanut kanssamme kaikki keikat missä on tarvittu tuuraavaa kitaristia, joten piti vain saada vakuutettua hänet basson varteen.”

Pari vuotta sitten lämppäsitte Sepulturaa  Nosturissa yhtyeen 30-vuotisrundin keikalla, olette lisäksi soittaneet muutaman ulkomaan keikan lisäksi kotimaan suurimmilla metallifestareilla, kuten Nummirockissa, Tuskassa ja Jalometallissa. Saitte myös solmittua keikkamyyntidiilin Rotten Soundin ja Morbid Evilsin Keijo Niinimaan Max Mana -ohjelmatoimiston kanssa. Kuinka kyseiset keikat ja keikkamyyntisopimus ovat vieneet teitä eteenpäin yhtyeenä?

”Nuo isot festarit toivat paljon uusia kuuntelijoita sekä joitain uusia keikkakontakteja. Myyntidiilistäkin on joitakin keikkoja poikinut. Festarit ja muut ”isot” keikat tietysti kehittävät bändiä paljon, kun saamme osaksemme suuria vastuita ja meininki on muutenkin täysin eri kuin pienillä klubikeikoilla.”

Kotimaan uudella thrash metal –aallolla menee tänä päivänä kohtuu kovaa. Lost Society on saanut jalansijaa kansainvälisillä markkinoilla, Inkvisitor julkaisi miltei yhtä aikaa kanssanne uuden albumin. Mitä omaleimaista tarjottavaa Nuclear Omnicidella on viriilin thrash metallin kuluttajille vuonna 2018?

”Meillä on ehkä yllämainituista bändeistä se raain soundi, eniten räkää ja ahdistusta, D-beattia ja kovia grooveja. Me kuulostamme meiltä. Se on ollut se ainoa tavoite, ja tämän levyn myötä ollaan ainakin sitä mieltä, että mission accomplished. Kuuntelemallahan se selviää. Lisäksi tietysti pyrimme tekemään entistä parempaa musaa ja soittamaan helvetin kovia keikkoja. Ei meillä muuta.”

Mitä Nuclear Omniciden keikkarintamalla on luvassa seuraavaksi? 

”Tällä hetkellä seuraava keikka on Helsingin Lepakkomiehessä järjestettävässä Babas Festissä, lauantaina 16.6. ja tulevaisuudessa tiedämme lisää.”

Kuinka uusi albumi eroaa aiemmin tuottamistanne julkaisuista, ja onko albumista luvassa fyysistä painosta jossain vaiheessa?

”Ero on kuin yöllä ja päivällä, ainakin meidän mielestämme. Ennen vedettiin ihan soittokyvyn äärirajoilla, kun piti olla maailman nopein bändi. Nyt taas osataan muutakin. Musiikkityylikin on vähän vaihtunut vuosien varrella, ennen paahdettiin sata lasissa ’tuka-tuka’-komppia, kun taas nykyään on paljon muutakin paletilla. Kuunnelkaa levy, niin tiedätte. Fyysisiä levyjä ei uusimmasta ole vielä tulossa, mutta tulevaisuudessa ehkä.”

Olette tuottaneet ja julkaisseet uuden albuminne itse. Millaista itsenäisesti DIY-pohjalta ponnistaneen ja toimivan, marginaalimman linjan metalliyhtyeen toiminta on Suomessa vuonna 2018?

”Ensinnäkin meni paljon aikaa levy-yhtiön löytämiseen, joka tahtoisi tehdä yhteistyötä levyn julkaisun kanssa. Tämä jäi tällä kertaa haaveeksi, kun ei tullut vastaan mitään varteenotettavaa diiliä kiinnostuneilta. Funtsattiin, että mitä me turhaan tämän levyn päällä istutaan, laitetaan se pihalle ASAP. Niin me sitten tehtiin, ja toistaiseksi levy löytyy vain netistä. Mutta me pidetään vielä ovet auki lafkoihin liittyen, koska uuden albumimme julkaisun jälkeen on tullut yhteydenottoja eri tahoilta.”

Mitkä ovat Nuclear Omniciden bänditoiminnassa ne hienoimmat ja ne ärsyttävimmät asiat?

”Hienoimmat puolet on tietysti, että saa tehdä näitä hommia parhaiden tyyppien kanssa, soittaa keikkoja ja että porukka oikeasti tykkää meidän musasta. Ärsyttävimmät asiat ovat yleinen säätäminen bändin sisällä.”

Kuinka laajaa tuhoa Nuclear Omnicide saa aikaan seuraavan parin vuoden aikana?

”Niin laajaa kuin keritään. Meillä on jätkien kanssa yksi toinen bändiproggis meneillään, joka astuu kuvioihin kesällä, ja se tulee viemään aikaa. Muuten keikkaillaan silloin kun keikkoja on, ja keikoilla käyvät tietävät kyllä minkälaista se on.”

Lopuksi terveisenne faneille ja diggareille?

”Kiitos kaikille, jotka ovat tulleet keikoille ja tykänneet musasta. Jatkakaa samaan malliin.”

 

Nuclear Omnicide: ”S/T” on julkaistu 30.4. digitaalisena albumina useissa suoratoistopalveluissa.