Trapped Under Ice – Big Kiss Goodnight

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.10.2011

Baltimoren hardcore ylpeys Trapped Under Ice, tuttavallisemmin TUI, on palannut uuden albumin kera, joka on nimetty vähintään arveluttavasti ”Big Kiss Goodnight”. Nimen perusteella ensimmäinen ajatus oli, että onko tästä nyt alkanut rankka alamäki? Nimittäin parin vuoden takainen debyyttialbumi ”Secrets Of The World” jätti jälkeensä melkoisen isot saappaat täytettäväksi. Mutta ei syytä huoleen, voin jo heti kättelyssä paljastaa, että perä edellä mäntyyn ei olla menty tälläkään kertaa.

Musiikissa on mukana paljon uutta, vanhaa tuttua mitä yhtyeeltä on totuttu kuulemaan ja lyyrisellä puolella meininki ei juuri ole muuttunut. Amerikkalainen unelma on edelleen kusetusta, maailma ottaa päähän ja Baltimoressa on asiat pielessä. Yhtyeellä on juuret syvällä hardcore-skenessä ja sen salat hallussa, mutta se ei heille riitä, vaan genren määritteitä viedään äärimmilleen jälleen kerran. Mukana on vahvaa metallista riffittelyä, jossa esitellään timanttisia koukkuja kerta toisensa jälkeen. Taidokkaasti mukana kulkevaa ja maltillista rumputyöskentelyä. Justice Tippin itsevarmaa sekä äärimmäisen kyrpiintynyttä vokalisointia ja huippuunsa hiottua ”hardcore rap”-riimittelyä, jota tuetaan mukavasti köörihuudoilla.

TUI puhkuu tyylitajua, jolle ei tänä päivänä ole kovin montaa vertaistaan. Albumi ei sisällä kahta samanlaista kappaletta tai tylsää hetkeä, sen sijaan koko paketti on täynnä yllätyksiä, uskomatonta groovea ja tarttuvia kertosäkeitä. Vaikka kappaleet voivat ajoittain olla jopa rokkaavia, vokaalit puhtaita tai kertosäkeet ilmapiiriltään hieman hilpeitä, niin löysäilemään ei ole lähdetty, moiset tilanteet vain enteilevät entistäkin ankarampaa rankaisua. Beatdownien ystäviäkään ei ole missään tapauksessa unohdettu, vaikka ne eivät kovin suurta roolia ole tästä näytöksestä saaneet.

Ei ole väliä oletko vannoutunut hardcore-fani vai pesunkestävä metallimies, TUI toimii kaikille yhtä varmasti, kuin ajatus kebabista krapulaisen aamussa. Laimean reggae-outron unohtamalla on ”Big Kiss Goodnight” täyden kympin suoritus.

10/10

Kappalelista:

01. Born To Die
02. Pleased To Meet You
03. Jail
04. Outcast
05. Victimized
06. Time Waits
07. Dead Inside
08. True Love
09. Disconnect
10. Draw The Line
11. You And I
12. Still Cold
13. Reality Unfolds

http://www.myspace.com/underdaice

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

2 comments on “Trapped Under Ice – Big Kiss Goodnight”

  1. Taavi

    One of the best hardcore albums this year. TUI rules!

  2. Tommi Hämäläinen

    I couldn’t agree more!

Comments are closed.