Trigger The Bloodshed – Degenerate

Nyt lähtee ja kovaa! Trigger The Bloodshedin kolmas levy ”Degenerate” on nimittäin sen luokan tykitystä että heikompia hirvittää. Olen itse onnistunut jotenkin skippaamaan tämän bändin kaksi edellistä levyä koska nimen perusteella ajattelin kyseessä olevan taas yhden väsyneen metal-mitälie-core bändin. Väärässä olin ja pahasti.

Levy starttaa ”A Vision Showing Nothing” nimisellä kappaleella, jonka alussa on n.11 sekunnin rauhallinen pätkä. Se onkin levyn ainoa rauhallinen hetki sillä siitä eteenpäin mennään todella kovaa loppuun asti. Aloitus kappaleella on pituutta 5.01 ja siinä ajassa orkesteri antaa jo niin vakuuttavan näytön että nousee ainakin minun fanitus-listallani huimasti. Yhtyeen musiikki yhdistelee sopivasti suoraviivaisempaa vanhan-liiton death metallia nykypäiväiseen teknisempään deathiin. Päällimmäisenä nousee esiin rumpali Daniel Wilding, joka liittyi yhtyeeseen 2009. Mies kun takoo kannujaan todella kovaa ja pätevästi. Myös yhtyeen vokalisti Jonny Burgan on erittäin pätevä murisija. Runnovia kitarariffejä, grindaavaa rumputulitusta ja kovanluokan vokalisti, niin eihän tästä voi olla pitämättä. Useasti tämän tyylin musiikissa törmää siihen, että levyt eivät kestä kuuntelua; ne joko tuntuvat liian pitkiltä tai rupeavat toistamaan itseään. Kyllähän tälläkin levyllä ensimmäinen kappale määrää suunnan ja sitä suuntaa ei vaihdeta, mutta miksi pitäisikään kun homma toimii?

Kyllähän Trigger The Bloodshed on kaikinpuolin mielenkiintoinen ja seurattavan arvoinen yhtye. Itseäni harmittaa näin jälkeenpäin kun en uskonut viisaampiani ja missasin yhtyeen keikan Tuska-festivaaleilla viime suvena. Nyt onkin korkea aika ottaa haltuun myös edelliset levyt ”Purgation” (2008) ja ”The Great Depression” (2009). Kaikinpuolin pätevää mättöä ja löytää varmasti tiensä alan diggareiden levy-hyllyyn. Ehdottomasti extreme-metallin tämän hetken kovimpia nimiä.

8/10

Kappalelista:
1.A Vision Showing Nothing
2.De-Breed
3.Hollow Prophecy
4.Dead Vein
5.Dethrone
6.A Sterile Existence
7.The Soulful Dead
8.Until Kingdom Come

http://www.myspace.com/triggerthebloodshed

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua

Yksi kommentti

  1. marraskuussa sitten tätä kattoo :)