Tuomas Holopainen kertoo Nightwishin aloittaneen uuden albumin työstön: ”Menemme studioon ensi kesänä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 4.8.2022

Kotimainen metallijätti Nightwish alkaa valmistautua uuden albumin tekemiseen. Yhtyeen johtohahmo Tuomas Holopainen antoi haastattelun Rock Sverigelle, ja kertoi seuraajan bändin vuoden 2020 -albumille ”Human. :II: Nature” hahmottuvan pikkuhiljaa.

Holopaisen mukaan hän on työstänyt pandemiavuosien ajan demoja uudelle albumille.

”Sain kaikki kappaleet tehtyä pandemian aikana. Ajattelin, että voin käyttää kyseisen ajan hyväkseni. Kuuntelimme demoja ensimmäisen kerran koko bändin kanssa noin kolme viikkoa sitten, kun olimme Amerikassa. Asiat rullaavat eteenpäin,”

Kysyttäessä Holopaisen tuntemuksista pandemian aikana, tämä vastasi:

”Uusi levymme oli juuri ilmestynyt ja kaikki oli peruttu. Olin todella järkyttynyt ehkä viikon tai kaksi. Sen jälkeen aloin tuntea syyllisyyttä, koska oli niin hauskaa olla kotona tekemättä mitään. Tunsin itseni nuorekkaaksi ja se tuntui todella hyvältä muutaman kuukauden ajan, ja sitten aloin kyllästyä. Sitten tuli Auri-albumin (II – Those we don´t speak of) nauhoitukset ja saimme black metal -bändin (Darkwoods My Betrothed) lämmiteltyä jälleen käyntiin, ja sen jälkeen aloin säveltämään materiaalia seuraavaa Nightwish-albumia varten noin vuoden ajan, ja sitten saimme demot valmiiksi noin kaksi kuukautta sitten. Menemme studioon ensi kesänä, eli noin vuoden päästä.”

Voit katsoa Kaaoszinen haastattelun bändin hetki sitten jättäneen Marko Hietalan kanssa täällä.